לפני שלושה שבועות, בשבוע שבו פוזרה הכנסת, הגיעו שלושה בכירים בשב"כ ללשכתה של חברת הכנסת אורית סטרוק, מהציונות הדתית, וניסו לשכנע אותה שהיא וסיעתה יסכימו לאפשר חקיקת חוק, שמחריג את הארגון מפסיקת בג"ץ בעניין מרחב המחייה לעצורים. כך פורסם היום (שני) לראשונה בכאן רשת ב.
מדובר בפסיקת בג"ץ שמחייבת להעניק לעציר מרחב מחייה מינימלי בבית הסוהר ושירות הביטחון הכללי למעשה ביקש לאשר חוק שמחריג אותו מאותה חובה. שלושת הבכירים שפנו לסטרוק הם ראש אגף החקירות, היועץ המשפטי באגף החקירות והיועצת המשפטית באגף החקיקה בארגון.
הצורך בלשכנע את סיעת הציונות הדתית לאשר את החוק נבע מכך שניתן בשלב הזה לקדם חוקים רק בהסכמה הדדית של הקואליציה והאופוזיציה, ובשב"כ שמעו שבציונות הדתית מתנגדים לקידום החוק. בכירי הארגון טענו בפני סטרוק שאם החוק לא יחוקק ייאלץ שב"כ להקטין בעשרות אחוזים את מספר הנחקרים והעצורים שנמצאים תחת אחריותו.
סטרוק סירבה והבהירה שהדבר דורש שינוי כולל בהגדרת תפקיד שב"כ ולמעשה ביקשה לבטל את המחלקה היהודית בארגון במסגרת אישור החוק.
תגובת שב"כ: "במהלך פעילותה של הכנסת ה-24 נדונו שתי הצעות חוק שאותן ביקש שב"כ לקדם לצורך מימוש ייעודו ותפקידיו מכוח חוק. הצעות החוק נועדו לספק השתית הנדרשת בעת הזו לפעילות השירות, ועברו בהליכי החקיקה המקובלים.
ערב אישור החוק בדבר התפזרות הכנסת ביקש השירות להשלים את הליך החקיקה ולצורך האמור שוחחו נציגים מטעמו עם גורמים שונים בכנסת, ובכלל זה חברי כנסת מסיעות שונות כדי לעמוד על החיוניות של תיקוני החקיקה לעבודת השירות, וההשלכות הפוטנציאליות לביטחון המדינה כתוצאה מעיכוב השלמת הליכי חקיקה, ביניהן פגיעה משמעותית בביטחון אזרחי המדינה".