משרד הבריאות פרסם היום (רביעי) את דו"ח מדדי האיכות, שעוקב אחר רמת הטיפול הרפואי של בתי החולים השונים במגוון תחומים. כך פורסם בחדשות N12.
בתי החולים בישראל נמדדים ב-75 מדדי איכות שונים כדי להבטיח שהם עומדים בסטנדרט הרפואי המקובל בעולם ובדרישות של משרד הבריאות. שיבא ובילינסון זכו לציונים הגבוהים ביותר מקרב בתי החולים הגדולים, רמב"ם ושערי צדק זכו לציון הנמוך ביותר.
בין המדדים שבהם בתי החולים נבחנו אפשר למצוא את רמת הטיפול באירועים לבביים, כאשר אחת הדרישות היא להגיע לצנתור לב בתוך 90 דקות מרגע הגעת מטופל שסובל מאירוע לב. בתי החולים נמדדים גם ברמת הטיפול בשבץ מוחי ובמספר ניתוחי "שבר צוואר ירך" בתוך יומיים מכניסת המטופל לאשפוז.
מקרב בתי החולים הגדולים, שיבא תל-השומר ובילינסון זכו לציונים הגבוהים ביותר ועמדו בכל המדדים שבהם נבדקו. בית החולים ברזילי באשקלון זכה גם הוא לציון הגבוה ביותר, מקרב בתי החולים הבינוניים. בקבוצת בתי החולים הקטנים מובילים הדסה הר-הצופים בירושלים והמרכז הרפואי פדה-פוריה בטבריה.
ד"ר איתן וירטהיים, מנהל בתי החולים בילינסון והשרון בירך על הדירוג הגבוה, ואמר כי "זהו הישג פנומנאלי. בילינסון הוא בית החולים היחיד שנמצא במקום הראשון, שלוש פעמים ברציפות".
מנהל המרכז הרפואי שיבא פרופ' יצחק קרייס אמר: "המקום הראשון במדדי האיכות הלאומיים שייך לכל אחת ואחד מנשות ואנשי הצוות המסורים בשיבא. המטרה שלנו היא להעניק רפואה ציבורית מעולה לכל מי שזקוק לה". הוא הוסיף כי "נשות ואנשי שיבא עושים זאת יום יום ובסטנדרט הגבוה ביותר בארץ ומהגבוהים בעולם".
לעומת זאת, ישנם בתי חולים שלא עמדו בכל היעדים שהוצבו להם ממשרד הבריאות. מקרב מרכזי-העל הרפואיים, רמב"ם הוא זה שזכה לציון הנמוך ביותר. מבין בתי החולים הבינוניים, שערי-צדק זכה לציון נמוך יחסית לאחרים ובית החולים 'מעייני הישועה' בבני-ברק עמד בכמות הנמוכה ביותר של מדדי איכות מתוך בתי החולים הקטנים.
השנה הצטרפו למדדים בדיקה של טיפות החלב בנושא 'מתן הדרכה לשינה בטוחה', בחינה של איכות הטיפול בדיאליזה ובדיקה חיונית לזיהוי דימום מוחי. החל מהשנה הבאה משרד הבריאות יבדוק את הערכת הסיכון לאלימות של מטופלים בחדר המיון הפסיכיאטרי, בדיקות BMI ואומדן תזונתי לקשישים.
הדו"ח פועל בשיתוף עם המועצות הלאומיות, האיגודים המדעיים של ההסתדרות הרפואית וארגון ה-OECD בבחירת המדדים, קביעת המתודולוגיה וניתוח הממצאים.
פרופ' נחמן אש, מנכ"ל משרד הבריאות מסר: "התחרות בין הארגונים סביב ציוני התכנית היא מנוע לשיפור, אך היא צריכה להיות ממוקדת בשיפור אמיתי בתהליכים, בהשקעת המשאבים ולהיות תחרות הוגנת בין כל השותפים. המגפה אמנם עדיין לא מאחורינו, אך זו העת להמשיך ולקדם את מערכת הבריאות ואיכות הטיפול בה, בכל תחומי העשייה".