בניגוד לשמועות והפרסומים הרבים בנושא, בארה"ב אומרים הלילה (חמישי) כי מצבו הבריאותי של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין תקין. כך פורסם בחדשות N12.
ראש ה-CIA וויליאם ברנס התייחס לדיווחים הרבים, ואמר כי למרות הכול, "אין בידינו מודיעין כי פוטין חולה או סובל ממצב רפואי לא תקין. למעשה, הוא בריא, בריא מדי". את הדברים אמר ברנס במסגרת פורום הביטחון הנערך באספן, קולורדו.
ברנס, לשעבר שגריר ארה"ב במוסקווה, סייג את דבריו ואמר כי אין מדובר בהערכת מודיעין מובהקת ורגילה, הנשענת על הוכחות רפואיות מהימנות. למרות זאת, תגובה כזאת מאדם בעמדתו ורמתו בהחלט עשויה להעמיד דברים על דיוקם בנוגע לשלל הפרסומים האחרונים בעניין.
בתקופה האחרונה בכלל, ומאז פרוץ המלחמה באוקראינה בפרט, נפוצו שלל דיווחים, שמועות וטענות בנוגע לאפשרות שפוטין חולה או סובל מבעיה בריאותית כלשהי.
בין היתר דווח כי הוא עובר טיפולים בסטרואידים לאחר שלכאורה חלה בסרטן, וחלק מהשמועות אף עסקו באפשרות כי הוא מת ומוחלף על ידי כפיל. רק לפני יומיים נחת פוטין בטהראן, וסרטון ירידתו מהמטוס עורר מחדש שמועות וטענות בנוגע לאפשרות כי הוא סובל מבעיה רפואית בגפיו.
ברנס התייחס בדבריו גם לאפשרות שאיראן ורוסיה יבצעו עסקת נשק גדולה, שבמסגרתה יועברו לרוסיה מאות מל"טים תוקפים עבור הלחימה באוקראינה. "זה אכן נכון שהרוסים פנו לאיראנים בניסיון לרכוש מל"טים חמושים", אמר ברנס, בהתייחסו לחשיפה של היועץ האמריקני לביטחון לאומי ג'ייק סאליבן בשבוע שעבר.
"הם צריכים אחד את השני, למרות שהם לא סומכים אחד על השני. למעשה, הם יריבים בתחום האנרגטי ומתחרים אזוריים היסטוריים", המשיך ברנס. "חשוב שנזכיר לעצמנו שהיחסים האלה משקפים במובן מסוים את החולשות והמגרעות של התעשייה הצבאית הרוסית והקשיים העצומים שהיא חווה על רקע ההפסדים האדירים של הרוסים באוקראינה".
ראש ה-CIA אמר כי ביקור פוטין בטהראן השבוע מדגים כיצד איראן ורוסיה מנסות לעקוף יחד את הסנקציות שהטילה עליהם ארה"ב. הוא אמר כי הן "מחפשות דרכים ליצור בריתות ושיתופי פעולה, זמן קצר בלבד לאחר ביקורו של ביידן במזרח התיכון. לדבריו, בעוד שעסקת המל"טים הצפויה היא בהחלט "מטרידה", יש גבול ברור עד כמה שתי המדינות יהיו מוכנות לשתף פעולה.
דבריו של ברנס מגיעים לאחר שבמהלך הביקור בטהראן שיבח עלי ח'אמנהאי, המנהיג העליון של איראן, את פוטין על המלחמה באוקראינה. ח'אמנהאי הביע תמיכה מלאה במאמצי המלחמה של הרוסים באוקראינה ואמר כי פרצה בראש ובראשונה בשל הפרובוקציות של נאט"ו נגד רוסיה.
גם שר ההגנה האמריקני לויד אוסטין וראש המטות המשולבים של צבא ארה"ב, גנרל מארק מילי, התייחסו לעסקה האפשרית והזהירו את איראן מפניה. "היינו מייעצים לאיראן לא לעשות זאת, אנחנו חושבים שזה רעיון ממש גרוע". לפני יומיים התראיין רוברט מאלי, השליח האמריקני לשיחות הגרעין עם איראן, ואמר כי הוא מעריך שבמקרה של עסקה כזאת יוטלו על איראן סנקציות נוספות.
ברנס אמר כי "מרבית השיער הלבן שעל ראשי הגיע בעקבות שיחות משא ומתן בין רוסיה ואיראן לאורך השנים". לדבריו, "הפלישה הרוסית לאוקראינה חייבת להיתפס ככישלון אסטרטגי". הוא הוסיף כי להערכת המודיעין האמריקני נהרגו עד עתה יותר מ-15 אלף חיילים, וקרוב ל-50 אלף חיילים רוסים נוספים נפצעו.