למרות שהממשלה המכהנת משמשת בתור ממשלת מעבר ואסורה לפעול בתחום המינויים, ממשלה הנוכחית כנראה לא שמעו על האיסור – ולא מפסיקים לקדם מינויים לתפקידים בכירים בשירות המדינה, כך מדווח עיתון 'ישראל היום'.
ביום ראשון הקרוב תתכנס בירושלים ועדת בוחנים לדון במינוי יועץ משפטי במשרד לביטחון הפנים. לדיון בוועדה הוזמנו מועמדים רבים לתפקיד, ומדובר בשלב האחרון בתהליך המינוי.
עוד בדיווח: המשרד לביטחון הפנים לא לבד. בתחילת אוקטובר הוזמנו מועמדים להופיע מול ועדת בוחנים גם בהתמודדות על תפקיד היועמ"ש של מערך הסייבר הלאומי.
אלו מצטרפים להמשך תהליך מינוי הרמטכ"ל שעורר סערה, וגרר אחריו גם את מינויו של מני מזוז ליו"ר הוועדה למינוי בכירים שאושר בתחילת השבוע בממשלה.
גורם בכיר המעורב בסוגיית המינויים מותח ביקורת חריפה על המשך המינויים בתקופת ממשלת המעבר: "אנחנו רואים פתאום דחיפות וכמויות גדולות של מינויים במשרדים השונים. עושים את הכל מהר- מהר לפני הבחירות. זה דבר שהוא אסור. יש אינספור פסיקות שאסור לערוך מינויים בממשלת מעבר. בעבר פסלו מינויים למועצות דתיות וגם של שופטים. יש גם הנחיות של היועמ"ש לשעבר שאוסרות מינויים בכירים.
צריך להבין, תפקיד יועץ משפטי מוגדר כתפקיד בכיר. ולא רק שמדובר במינוי בכירים בתקופת ממשלת מעבר, זה גם מינוי שיש לו היבטים פוליטיים. קח למשל את המינוי של היועמ"ש במשרד לביטחון הפנים. מי שיושב בוועדה הזאת הוא המנכ"ל של המשרד, שהוא מינוי של השר עמר בר-לב. בוודאות, בעוד שלושה חודשים גם בר-לב שנדחק ברשימת המפלגה שלו וגם המנכ"ל שהוא איש שלו לא יהיו שם – אז מה הבהילות למנות? לא יותר הגיוני לחכות עם המינויים האלה שלושה חודשים ולעשות את זה מסודר? מישהו מנסה לגנוב כאן סוס פוליטי. זה משהו שאסור לעשות בימים אלה".
מהמשרד לביטחון הפנים נמסר: "ככל מכרזי הבכירים, המכרז האמור מטופל בנציבות שירות המדינה".
מנציבות שירות המדינה נמסר: "לא מדובר בוועדת מינויים, אלא בהליך של מכרז, שהוא הליך תחרותי. משרות יועמ"ש במשרדים הן משרות מקצועיות, ולכן הנוהל בדבר ועדת חריגים בתקופת בחירות אינו חל עליהן. מדובר במשרות מקצועיות שמאוישות בהליך של מכרז תחרותי, והליכים אלה נמשכים כרגיל ללא קשר לתקופת הבחירות".
הדבר היחיד שמעצבן, שבימין לא לומדים איך להבין סוגיות ולהיות 'תלמיד המחכים את רבו'
הלוואי שמעתה יקבלו התלמידים שכל ואומץ!!