סקר 'דירקט פולס' וחדשות 14 מצביע על מגמת ירידה לגוש הימין: נרשם שוויון בין הגושים, כאשר גוש נתניהו והימין עם 60 מנדטים – כמו גם גוש השמאל-מרכז-משותפת.
מה יקרה אם המפלגות שמרכיבות את יהדות התורה ירוצו כל אחת בנפרד. כזכור, אם תרוץ המפלגה לבד היא עומדת על 7 מנדטים לפי הסקר. במידה והמפלגות ירוצו לחוד, יהדות התורה בראשות משה גפני עומדת על 4 מנדטים. אגודת ישראל בראשות הרב יצחק גולדקנופף לא עוברת את אחוז החסימה ועומדת על 3.05% מכלל המצביעים.
הליכוד בראשות בנימין נתניהו עם 33 מנדטים יורדת בשני מנדטים מהסקר הקודם.
יש עתיד בראשות יאיר לפיד היא עדיין המפלגה השנייה בגודלה עם 22 מנדטים. המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ לא מתרוממת ונשארת על 12 מנדטים, הציונות הדתית לאחר האיחוד בין בצלאל סמוטריץ' לאיתמר בן גביר עומדת על 10.
אחריה נמצאת ש"ס בראשות אריה דרעי, שנראה כי פטירתו של נשיא מועצת חכמי התורה לא פגעה בה ועומדת גם היא על 10 מנדטים. יהדות התורה, בראשות משה גפני ויצחק גולקנופף עומדת על 7 מנדטים – בהנחה שירוצו יחד, דבר שלא מובטח לאור המחלוקות האחרונות ברשימה.
הרשימה המשותפת עומדת על 6 מנדטים. גם כאן לא ברור האם בל"ד תתפצל מהרשימה, אך הנשאלים השיבו לתרחיש בו היא רצה במאוחד. ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן עם 6 מנדטים, העבודה בראשות מרב מיכאלי עם 5, מרצ עם 5 גם היא ורע"מ בראשות מנסור עבאס סוגרת את הרשימה עם 4 מנדטים בלבד.
המפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה הן הרוח הציונית בראשות איילת שקד עם 1.99%, פחות משני אחוזים, צעירים בוערים בראשות הדר מוכתר – עם 1.09%, מעט יותר מאחוז. מדובר בנתון יפה יחסית לגודלה כמפלגה חדשה וכמעט לא מוכרת עד לאחרונה. המפלגה הכלכלית בראשות ירון זליכה עם 0.47%, סוגרת את הרשימה ישראל חופשית בראשות אלי אבידר עם 0.20%. כך תיראה החלוקה לגושים על פי הסקר שלנו: גוש הימין עם 60 מנדטים, גוש מרכז-שמאל והמשותפת עם 60. בפעם הראשונה מזה חמישה סקרים – אין רוב לגוש הימין.
בסקר שאלו את הנסקרים גם מי לדעתם המתאים ביותר לתפקיד ראש הממשלה: 48% השיבו כי הם חושבים שבנימין נתניהו, 30% השיבו שיאיר לפיד ו-13% השיבו שבני גנץ. 9% מהנשאלים טרם החליטו או לא יודעים.