5 ימים לפני סגירת הרשימות לכנסת ובצל הניסיון של ראש הממשלה יאיר לפיד להביא לאיחוד בשמאל, מרצ בראשות זהבה גלאון עוקפת את העבודה בראשות מרב מיכאלי – כך עולה מסקר מנדטים חדש של מכון מדגם בראשות מנו גבע בשיתוף איי-פאנל שפרסמנו ב"פגוש את העיתונות". במקביל, רוב מצביעי גוש המרכז-שמאל מעוניינים בריצה משותפת של העבודה ומרצ.
אילו הבחירות לכנסת היו מתקיימות אתמול, הליכוד הייתה יורדת במנדט ל-32 מנדטים בהשוואה לסקר הקודם, יש עתיד יורדת גם היא במנדט ל-23 מנדטים והמחנה הממלכתי בראשות בני גנץ יציב עם 12 מנדטים. הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר מקבלת 11 מנדטים, ש"ס לוקחת מנדט מהליכוד ומתחזקת ל-9 מנדטים, ויהדות התורה יציבה עם 7 מנדטים.
מרצ בראשות זהבה גלאון חולפת על מפלגת העבודה עם 6 מנדטים, הרשימה המשותפת עם 5 מנדטים – וכך גם ישראל ביתנו, העבודה ורע"ם. הרוח הציונית בראשות איילת שקד לא עוברת את אחוז החסימה עם 1.1% – מחצית מכוחה בשבוע שעבר. מפלגת צעירים בוערים של הדר מוכתר מתרסקת ל-0.4%.
באשר לתמונת הגושים, גוש נתניהו עם 59 מנדטים, הגוש נגד נתניהו עם 56 מנדטים והרשימה המשותפת עם 5 מנדטים.
ברקע הפגישה המשולשת עם ראש הממשלה יאיר לפיד שצפויה להתקיים במוצאי השבת, כשהמשתתפים נשאלו אם יו"ר מפלגת העבודה מרב מיכאלי ויו"ר מרצ זהבה גלאון צריכות להתאחד בבחירות הקרובות – 45% מאלו שהינם מצביעי מרכז-שמאל השיבו כי עליהן לרוץ יחד ברשימה אחת. לעומת זאת, 35% אחוז בלבד חשבו שעליהן להתמודד בנפרד.
שאלה נוספת שהופנתה בסקר היא לגבי חה"כ איתמר בן גביר מעוצמה יהודית והאפשרות שיכהן כשר בממשלה הבאה של נתניהו – אם וכאשר תקום. מרבית הנשאלים, 53%, השיבו כי אינם רוצים לראות את בן גביר סביב שולחן הממשלה – לעומת 31% שהשיבו כי הם מעוניינים בכך.
עם זאת, כשהשאלה הופנתה ישירות לנשאלים המצביעים למפלגות גוש נתניהו – התמונה התהפכה. 59% ממצביעים אלה היו רוצים שבן גביר ימונה לשר, לעומת 21% בלבד שלא היו רוצים.