גורם מדיני מצהיר היום (ראשון) כי נראה שחתימה על הסכם הגרעין לא צפויה בחודשים הקרובים.
בשיחה עם כתבים מדיניים אמר הגורם כי "בנקודת הזמן הזאת מסתמן שההסכם לא ייחתם לפחות עד אחרי בחירות האמצע לקונגרס ולסנאט בנובמבר. אנחנו בסיבוב נוסף שבו הצלחנו להשפיע על האמריקנים להימנע מויתורים נוספים לאיראן".
לדבריו, "אנחנו בדיאלוג מאוד נחוש ועקבי, כשבאופן מאוד משמעותי כל הגורמים הבכירים בישראל מדברים בקול אחד ואת רוב השיח עושים בתוך החדרים הסגורים ובשיתוף פעולה עם הממשל האמריקני".
הגורם ציין כי "לאיראן אין עניין לחזור להסכם כפי שהוא, אלא שהיא תשתחרר מהסנקציות, שייסגרו התיקים הפתוחים נגדה בסבא"א ועוד. ארה"ב ומדינות אירופה התחייבו בפנינו שהן לא יפעילו לחץ לסגור את התיקים הפתוחים. האמריקנים התחייבו בפנינו שלא יתנו ערבויות משמעותיות לאיראנים במקרה ויוחלט לצאת שוב מההסכם. ארה"ב גם לא ממהרת לשחרר את הסנקציות מעל איראן. המצב הזה לא מספק את נשיא איראן והמשמעות היא דחיית ההסכם".
לשאלה האם יש תחושה בישראל שהמאמצים והלחץ על האמריקנים נושאים פרי ענה, "יש לנו תובנה מאוד ברורה מעשרות שיחות עם הממשל, גורמים בקונגרס וגורמי השפעה אחרים, שהממשל לא יילחם יותר מישראל. אנחנו הסמן הניצי בתהליך הזה ואנחנו מבהירים מה חשוב לנו ויש דיאלוג שוטף עם הממשל".
הוא גילה כי "בסיבוב הנוכחי התקיימו שיחות יומיומיות עם הבית הלבן לפני נסיעת ראש המל"ל לארה"ב ונסעו גם ראש המוסד ושר הביטחון. גם האמריקנים אומרים שהם למדו לקח מהסיבוב הקודם ושמחים שהממשלה הנוכחית פועלת בהידברות. אנחנו לא נחים ולא רגועים. אין סיבה לחגיגה ונמשיך במדיניות שלנו".
הגורם הוסיף, "אנחנו מאמינים שיש הסכם שהוא טוב יותר מההסכם הזה שאליו ארה"ב מנסה להגיע. להסכם הנוכחי יש יתרונות רק בטווח הקצר ובטווח הזמן הבינוני הכסף שאיראן תקבל והלגיטימציה שהיא תקבל הם צרה גדולה. אנחנו דוחקים בידידות שלנו לאמץ את הגישה הזו, שהגיעה העת שלא לדבר על טיפול בהסכם הקיים אלא גיבוש הסכם חדש".
לקראת יציאתו של ראש הממשלה יאיר לפיד לגרמניה אחר הצהריים, אמר הגורם כי ישראל מצויה בקשר הדוק עם מדינות אירופה, שרק אתמול יצאו במהלך נגד האיראנים. "אנחנו בדיאלוג עם בריטניה, צרפת וגרמניה, וההצרה שהוציאו אתמול היא מאוד משמעותית. יש לראש הממשלה יחסים משמעותיים ואישיים גם עם מנהיגי בריטניה וגם עם מנהיגי צרפת וגם בביקור בגרמניה נשוחח על הסוגיה האיראנית".
הוא נשאל גם האם חלה התקדמות משמעותית, כפי שפורסם בתקשורת בלבנון, במגעים להסכם לגבי הגבול הימי בין ישראל ולבנון וענה, "אנחנו בתהליך מאוד אינטנסיבי במגעים על הגבול הימי עם לבנון. אנחנו מתקדמים אבל יש הרבה פרטים שלא סגורים. לבנון נדרשת להכריע שהיא מוכנה להגיע להסכם וגם אנחנו עם אוזן ועין פתוחים על איומי חיזבאללה. השבועות הקרובים הם קריטים והמתווך עושה עבודה מאוד משמעותית. כולנו מקווים שנגיע להסכם החשוב הזה".