מאז שפרצה מלחמת רוסיה-אוקראינה, יחסי רוסיה עם מדינות המערב השתנו מקצה לקצה. הסנקציות הכבדות שהוטלו על רוסיה, פגעו קשות במדינה מבחינה כלכלית ופוטין הפך למנהיג מנודה כמעט בכל מדינות המערב.
לאחרונה החל פוטין להדק את קשריו עם מדינות המזרח, כדי לקבל סיוע למדינתו, ובסוף השבוע הוא צפוי להיפגש אם נשיא סין שי בפסגת שנגחאי שתיערך בסמרקנד, אוזבקיסטן.
בפסגה אמורים להשתתף גם נשיא הודו מודי, נשיא איראן ראיסי, נשיא טורקיה ארדואן ומנהיגים נוספים.
למרות היחסים ההדוקים בין סין לרוסיה, האחרונה אינה רוצה להיחשב כתומכת בצד הרוסי במלחמה עם אוקראינה, וטוענת לעמדה ניטרלית בעניין, אך סין אינה יכולה להתכחש לעובדה כי שיתוף הפעולה בין שתי המדינות הולך ומתחזק ככל שעובר הזמן והתלות של רוסיה בסין רק הולכת ומעצימה.
בשבוע שעבר הציג פוטין את הדוקטרינה החדשה שלו "העולם הרוסי" ביחס למלחמה עם אוקראינה והסנקציות המוטלות עליו על ידי מדינות המערב, והדגיש כי מוסקבה מוותרת על יחסיה עם המערב וכעת פניה למזרח. במסגרת זו גם הודו הידקה את קשריה הכלכליים עם רוסיה בעקבות המלחמה, וגם היא נהנית מנפט רוסי במחיר חסר תקדים. מדינות נוספות שנהנות משינוי המגמה הן איראן שבנוסף לתועלת הכלכלית גם הידקה את קשריה הביטחוניים עם רוסיה וכן קוריאה הצפונית המוכרת לרוסיה נשק ותחמושת להמשך הלחימה.
בתוך כך המודיעין האמריקני מצא שרוסיה העבירה מאז שנת 2014 יותר מ-300 מיליון דולר למפלגות פוליטיות, פקידים ופוליטיקאים בלמעלה מ-24 מדינות. זאת כחלק ממאמציה של מוסקבה להשיג השפעה בינלאומית.