עם סגירת הליך הגשת הרשימות בבחירות לכנסת ה-25 לוועדת הבחירות המרכזית, עוצבה סופית התמונה הפוליטית שתלווה אותנו עד ליום הבחירות ב-1 בנובמבר. עד הרגע האחרון לא היה ברור באיזו צורה ירוצו שלוש מהמפלגות הערביות המרכזיות שהרכיבו את "הרשימה המשותפת".
שעות קודם לכן, נכשלו הניסיונות לציפוף השורות בגוש המרכז-שמאל כשמנגד, הרכב הרשימות בימין הוכרע כבר ברביעי.
אלו רשימות המועמדים של המפלגות המרכזיות:
הליכוד
רשימת הליכוד בבחירות לכנסת ה-25 שונה מאוד מזו שהייתה בבחירות שהתקיימו אשתקד. חלק מבכירי הליכוד שהובילו את הרשימה ונדחקו אל מחוץ לרשימה.
ראש האופוזיציה בנימין נתניהו שריין חמישה מועמדים ברשימה – ח"כ עמיחי שיקלי שפרש מימינה זמן קצר לאחר הקמת הממשלה, הוצב במקום 14.
חברת הכנסת לשעבר עידית סילמן, גם היא יוצאת ימינה, הוצבה במקום 16. בכיר מח"ש לשעבר משה סעדה הוצב במקום 28. העיתונאית לשעבר צגה מלקו, שניסתה להתמודד בעבר ברשימת "כולנו", הוצבה במקום 37, ועו"ד יוסי פוקס הוצב במקום 43.
יריב לוין, שהגיש את הרשימה מטעם המפלגה, התייחס לביקורת בשורות הליכוד אודות השריונים, בעיקר לאחר שנתניהו החליט לשריין ברשימה את משה סעדה ולא את תא"ל במיל' גל הירש.
"שריונים נועדו לפעמים לתת אלמנט שמקל על מועמדים אלמונים וחדשים. אני חש שהליכוד הוא בית חם עבור כולם"
רשימת יש עתיד התחדשה בבחירות הקרובות בחברת הכנסת מיכל שיר, שהייתה במפלגתו של גדעון סער.
בצמרת הרשימה לא נרשמו שינויים מהותיים, מלבד הצטרפותה של חברת הכנסת מיכל שיר, שנכנסה לכנסת מטעם מפלגת "תקווה חדשה" של גדעון סער. מועמדים חדשים נוספים ברשימה הם פעילים ותיקים במפלגה
שרת הכלכלה אורנה ברביבאי, שהגישה את הרשימה יחד עם חבריה לסיעה שרת האנרגיה קארין אלהרר וח"כ ולדימיר בליאק, סיפרה שזו הפעם החמישית שהיא מגיעה להגיש את רשימת המפלגה, אבל היא מרוצה מהרשימה. "היא מאוד מגוונת, מכל קשת המגזרים. רק בחמישייה הראשונה יש שלוש שרות"
הסיעה הגדולה הראשונה שהגישה את רשימתה לוועדת הבחירות המרכזית הייתה המחנה הממלכתי. הרשימה מורכבת ממפלגת "כחול לבן" של בני גנץ, שעומד בראש הרשימה, מחברי מפלגת "תקווה חדשה" של גדעון סער ומאנשים שהביא עמו הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט, בהם סגן שר הדתות מתן כהנא.
הסיעה הגדולה הראשונה שהגישה את רשימתה לוועדת הבחירות המרכזית הייתה המחנה הממלכתי. הרשימה מורכבת ממפלגת "כחול לבן" של בני גנץ, שעומד בראש הרשימה, מחברי מפלגת "תקווה חדשה" של גדעון סער ומאנשים שהביא עמו הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט, בהם סגן שר הדתות מתן כהנא.
שרת העלייה והקליטה פנינה תמנו שטה, שהגישה את הרשימה יחד עם חבירה לרשימה שרת החינוך יפעת שאשא-ביטון, סגן שר הדתות מתן כהנא וח"כ איתן גינזבורג, אמרה לאחר הגשתה: "זאת רשימה איכותית, מגוונת… אתם יכולים לראות שבאמת ברשימה שלנו אתם תמצאו את כל הגיוון של החברה הישראלית. בעזרת השם בכנסת ה-25 אנחנו ניכנס חזקים ונקים ממשלה יציבה, רחבה, לאומית וטובה".
הציונות הדתית-עוצמה יהודית
אחרי שבמשך שבועות רבים של משא ומתן ומשברים, מפלגת הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' חתמה על ריצה משותפת עם עוצמה יהודית של איתמר בן גביר.
שעות ספורות לפני הגשת הרשימה, ולאחר שנתניהו נפגש עם הרב צבי טאו, ראש ישיבת הר המור וממנהיגי הציבור החרד"לי, הצטרפה לרשימה המשותפת גם מפלגת נעם
רשימת ש"ס בבחירות לכנסת ה-25 נותרה כמעט ללא שינוי. מועצת גדולי התורה של התנועה החליטה להשאיר את עשרת המקומות הראשונים ברשימה, ונתנה ליו"ר אריה דרעי חופש פעולה מהמקום ה-11
יהדות התורה
בשבועות שקדמו להגשת הרשימות לא היה ברור עד הסוף אם יהדות התורה תרוץ כרשימה אחת. הפלג החסידי שקל לרוץ בנפרד, בין היתר בעקבות עימותים פנימיים על שילוב לימודי ליבה בבתי הספר תמורת קבלת תקציב גדול יותר מהמדינה.
בסוף, לאחר התערבות ראש האופוזיציה נתניהו, חסידות בעלז הודיעה שלא תכניס לימודי ליבה – ושתי המפלגות החרדיות-אשכנזיות הסכימו לרוץ יחד
אנחנו המפלגה האותנטית הוותיקה ביותר", אמר אברהם ובר, נציג יהדות התורה מטעם דגל התורה לאחר הגשת הרשימה. "אנחנו רוצים שהמדינה תישאר יהודית. נשתדל לעסוק בדברים המאחדים". לשאלה מה הובטח להם על ידי נתניהו ענה ובר: "הוא הבטיח לנו שאם נהיה ילדים טובים, נהיה בממשלה שלו"
ישראל ביתנו
רשימתו של שר האוצר אביגדור ליברמן הייתה השנייה מבין המפלגות המכהנות בכנסת שהגישה את רשימתה. בבחירות הקרובות התחדשה "ישראל ביתנו" במועמדת חדשה – תא"ל במיל' שרון ניר, שהייתה בין היתר יועצת הרמטכ"ל לענייני מגדר
כל הכבוד לביבי שמנע את פרצת החינוך והחדרת לימודי חול במוסדות התורה