בצוות המנהל את השיחות על הגבול הימי עם לבנון נבחנת האפשרות להביא את ההסכם לאישור סודי של הקבינט, בטרם יוצג לציבור. את הדברים חשף העיתונאי אריאל כהנא ב"ישראל היום" מפי מקורות המקורבים למשא ומתן.
על פי תקנון הממשלה, כאשר מושג הסכם בינלאומי עם מדינה אחרת, על השר שגיבש את ההסכם להניח אותו למשך שבועיים על שולחן הכנסת. לאחר מכן הוא מובא לאישור הממשלה. ואולם, במקרים מיוחדים התקנון מאשר לשר הרלוונטי להימנע מחשיפת ההסכם לציבור ולהסתפק באישורו בקבינט המדיני –ביטחוני.
"ראש הממשלה רשאי לקבוע מטעמים מיוחדים של ביטחון המדינה ו/או יחסי החוץ שלה, כי אמנה בינלאומית מסוימת תובא לאישור בפני ועדת השרים לביטחון לאומי, במקום בפני הממשלה", נאמר בסעיף 10ו' לתקנון.
על פי המקורות המעודכנים בהליך, בדרג המדיני גם נבחנת אפשרות להגדיר את הליך חלוקת המים הכלכליים בין ישראל ללבנון, כ"סימון גבול" ולא כ"קביעת גבול", וזאת במטרה להימנע מהצורך לאשר את ההסכם במשאל עם.
על פי חוק יסוד: משאל עם, שאושר ב-2014, במקרה שבו "החליטה הממשלה לאשרר הסכם או לחתום על הסכם, שלפיו המשפט, השיפוט והמינהל של מדינת ישראל לא יחולו עוד על שטח… טעון אישור במשאל עם, אלא אם כן אושר ברוב של 80 חברי הכנסת".
השיחות בין ישראל ללבנון על קו הגבול של המים הכלכליים מובלות על ידי המתווך האמריקני, עמוס הוכשטיין. גורמים בלבנון, בישראל ובארה"ב, אישרו בימים האחרונים כי ההסכמות קרובות. על פי הדיווחים הן יכללו התגמשות ישראלית משמעותית, ביחס לקו הגבול המקורי שדרשה ישראל, ואשר יעניק ללבנון נתח נכבד משדה גז פוטנציאלי שנמצא באזור השנוי במחלוקת.