גורם מדיני בכיר מודה הערב (ראשון) כי ישראל נוטה לקבל את הצעת המתווך האמריקני עמוס הוכשטיין לפיתרון סכסוך הגבול הימי עם לבנון.
"הוגשה גם ללבנונים וגם לנו הצעתו של המתווך עמוס הוכשטיין. ההצעה היא תוצאה של עבודה אינטנסיבית של המתווך עם שני הצדדים. ההצעה הזו מקובלת על הצד הישראלי – ראש הממשלה ושר הביטחון – ואם הכל ילך יפה יהיה בסיס לדיון על ההסכם בקבינט ביום חמישי הקרוב", אמר הגורם.
עם זאת, הבהיר הגורם כי לפי שעה טרם נמסרה תגובה רשמית על ההצעה לאמריקנים.
הוא ציין כי "ההצעה כוללת עיגון של האינטרסים הביטחוניים הישראלים. הדבר הזה בא לידי ביטוי בקו המצופים שישראל פרסה. מדובר בקו חשוב ביטחונית ישראלית והוא מעולם לא אושר על ידי אף גורם. כעת, על פי ההסכם, הקו הזה יעוגן כקו שמקובל על השחקנים השונים".
לדבריו, "הדבר השני הוא הסכם שמאפשר לישראל להגיע לפיצוי שנקבל על הזכויות שלנו בשטח שהוא ברשותנו. אנחנו עוד עובדים על הפרטים של ההסכם הזה. העניין הזה לא קשור ללבנון אלא לצד העסקי. בנוסף, נקבע שהלבנונים יוכלו להחזיק בזכויות במאגר עד הקו הדרומי של אזור המחלוקת. ארה"ב תהיה ערבה להסכם וצרפת גם כן תהיה ערבה במישור הכלכלי. ההסכם אמור לאפשר יציבות ביטחונית לאורך זמן באזור".
הגורם ציין כי ההתקדמות במגעים התאפשרו לאחר ש"היו פגישות באחרונה בוושינגטון שבמסגרתן הצלחנו לכנס את הדברים באופן שבו ראש הממשלה, שר הביטחון וראש הממשלה החליפי נתנו הערות והגענו להצעת המתווך הנוכחי".
"החשיבות להגיע לסיכומים היא כי יש חלון הזדמנויות שנוצר. אנחנו לוקחים בחשבון גם שההסכם לא יסוכם ולבנון תחזור בה. ההפקה של כריש תחל ברגע שזה יתאפשר", ציין.
לשאלה לגבי תגובת חיזבאללה להצעה אמר, "חיזבאללה לא צד למשא ומתן הזה בצורה רשמית. העמדה של נסראללה כמובן נלקחת בחשבון אבל הוא לא הגורם הנושא והנותן".
הגורם המדיני הוסיף כי בישראל מעוניינים מאוד להגיע למעמד סיכום וחתימה רשמי על ההסכם שיהיו בו נציגים מישראל ומלבנון אך הדבר טרם נסגר.