קבינט המדיני-ביטחוני התכנס אחר הצהריים (חמישי) במשך שלוש שעות וחצי לדיון בהערות הלבנונית להסכם הגבול הימי עם לבנון, כשמסביב לשולחן הייתה הסכמה גורפת שבלעדיהן מדובר ב"הסכם מצוין".
כלומר, בקבינט מאמינים שאם ההסכם יתבסס על ההצעה הראשונית שישראל הסכימה לה, יש לקדמו. במהלך הישיבה יצא לפיד מהחדר כמה פעמים כדי להתעדכן עם המתווך האמריקני על מצב המו"מ.
הדיון שר הביטחון בני גנץ הנחה את צה"ל להיערך לאפשרות של הסלמה בצפון, בעקבות איומי חיזבאללה על אסדת הגז כריש. בדיון עצמו הסמיך הקבינט את ראש הממשלה יאיר לפיד, ראש הממשלה החליפי נפתלי בנט ואת שר הביטחון בני גנץ לנהל "תרחישי הסלמה" מול לבנון.
גנץ וגורמי ביטחון דיברו בדיון על "דחיפות אסטרטגית" להגיע להסכם בגרסתו המקורית. הרמטכ"ל אישר בדיון שההסכם המקורי עונה על הצרכים הביטחוניים של ישראל
כמה מהשרים הודו שיצאו מהדיון מבולבלים: מצד אחד, מדברים על היערכות להסלמה – ומצד שני המו"מ לא מת לגמרי
היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, נשאלה בדיון על-ידי השרה איילת שקד מהי הפרוצדורה לאישור ההסכם – והשיבה כי יש לאשר אותו במליאת הממשלה ולאחר מכן להניח אותו על שולחן הכנסת או לאשרו בכנסת, לפי מה שהממשלה תבחר.
כלומר, הממשלה תוכל להניח את ההסכם לעיון בכנסת ללא הצבעה, או לחילופין לבחור להעביר אותו דרך אישור בכנסת. נדגיש כי בהרב-מיארה עדיין לא מסרה עמדתה בכתב מכיוון שההסכם לא נחתם, ושר המשפטים גדעון סער כבר התחייב להניח את ההסכם על שולחן הכנסת בכל מקרה
בשלב מסוים שרת התחבורה מרב מיכאלי שאלה אם ניתן ששר הביטחון וראש הממשלה יוסמכו לאשר את ההסכם לבד, כפי שהוסמכו לנהל "תרחיש הסלמה" מול לבנון. שקד השיבה כי "לא יקום ולא יהיה", וסער הוסיף כי "זו הסמכות של הממשלה".
בינתיים, בארצות הברית מביעים אופטימיות מסוימת חרף ההידרדרות במשא ומתן, שחלה אחרי התקדמות משמעותית בימים האחרונים, וכשהיה נראה שהצדדים כבר בדרך להסכם. דובר המועצה לביטחון לאומי בבית הלבן אמר כי "המתווך הנשיאותי המיוחד, עמוס הוכשטיין, ממשיך במעורבות האינטנסיבית כדי להביא לסיום הדיונים על קביעת הגבול הימים, ואנחנו נשארים בקשר הדוק עם הישראלים והלבנונים". לדבריו, "אנחנו בשלב קריטי במשא ומתן, והפערים הצטמצמו. אנו נשארים מחויבים להגיע לפתרון ומאמינים שאפשר להגיע לפשרה".