אווירת חג הסוכות בחוצות העיר ירושלים, זוהי אווירה חגיגית ונעלית, כזו שלא ניתן לתאר במילים כתובות, קל וחומר שלא להעביר את התחושות באמצעות מקלדת דיגיטלית בת ימינו.
יספרו לכם זאת הרבבות שנוהגים לפקוד את רחובות העיר במהלך חג הסוכות, וכשהם יספרו את חוויותיהם עיניהם יהיו עצומות למחצה, ורוחם כמו עדיין תהיה שם, בין סמטאותיה של העיר העתיקה, או לחילופין במעמד שמחת בית השואבה באחד מחצרות הקודש הרבים שמפארים את העיר ירושלים – פלטרין של מלך.
אז אם גם נפשכם חשקה בתענוג רוחני צרוף, כזה שיטפס וימלא את מטעני גופכם, הצטרפו אלינו לסיור המרתק בין סמטאותיה של העיר ירושלים שמידי שנה בשנה נצבעת בזוהר חגיגי במיוחד במהלך ימי חג הסוכות בזכות פועלו הרב של ראש עיריית ירושלים מר משה ליאון אשר עושה הכל בכדי שהמוני התושבים והתיירים ייהנו מאווירת חג קסומה ומהנה בעיר הקודש והמקדש.
מוצאי יום טוב ראשון של חג הסוכות. אלפים נוהרים ברחובות העיר ירושלים, יורדים במורד רחוב שמגר, או לחילופין עולים במעלה רחובות קריית חסידות בעלזא. עיני כולם נשואות לבית המדרש הענק של החסידות שם בעוד שעה קלה יצטופפו אלפי החסידים בסוכת הענק שברחבת בעת המדרש וישוררו שירות ותשבחות עד לשעות המאוחרות של הלילה.
האווירה בחצר הקודש בעלזא בשמחת בית השואבה היא אווירה יוצאת דופן. ישישים לצד נערים, דתיים לצד ליטאים, בחורי חמד לצד ילדים קטנים יעמדו שם יחד, דבוקים ואחוזי ידיים, קופצים ומקפצים טפח מעל לקרקע החומרית ומתענגים על אווירת החג בהיכלה של החסידות המפוארה.
רגעי השיא יהיו מידי שנה בשנה באחד מלילות חול המועד סוכות אז יופיע כ"ק האדמו"ר מבעלזא שליט"א בעצמו ויערוך "טיש" לאלפים שיצטופפו בסוכת הענק שלא תצליח לאכלס את כל הבאים בשעריה. בבדיקה קצרה תוכלו לגלות כאן חסידים שהגיעו מהעולם כולו. אברך צעיר מניו יורק, איש עסקים מצרפת, ואדם נשוא פנים מלודיות הבירה. כולם עולים לירושלים, כולם מצטופפים בעיר שחוברה לה יחד.
לא יהיה זה מוגזם לתאר כיצד האלפים יתעקשו להישאר כאן עד לשעות הקטנות של הלילה, כמו יאחזו חזק חזק במנגינות השמחה שמקפיצות אותם על-אל ומגביהות אותם למחוזות של עונג רוחני וגשמי צרוף גם יחד.
קריית חסידות בעלזא היא ממש לא לבד. במרחק דקות הליכה בלבד מבית המדרש של החסידות ניתן לראות מאות אברכים ליטאים המשתייכים לקהילות "חניכי בני הישיבות" מתנועעים בדביקות שעה שהחזן בבית המדרש אומר את מילות חמישה עשר פרקי "שיר המעלות", אותם נוהגים לומר בשמחות בית השואבה, המנגינה הידועה כמו גורמת לכולם להרגיש מחוברים, להרגיש את השמחה יחד. בלב אחד.
התזמורת תנצח על השירה והאברכים שאין להם בעולמם אלא ארבע אמות של הלכה ותורה ירקדו עד כלות הכוחות יחד עם ילדיהם הקטנים שפעמים יוגבהו על כתפי אביהם. הרגעים האלה לעולם לא יישכחו מליבותיהם של צעירי ירושלים, מהלבבות שחשים את העיר הזו, יום יום – שעה שעה.
משם נצעד רגלית לכיוון סמטאותיה העתיקות יותר של העיר ירושלים. ככל שנטפס במעלה רחוב מלכי ישראל נרגיש כבר את ההוד המיוחד שלא ניתן להרגיש באף מקום אחר. לא משנה מה תהיה אז השעה, האם שעת חצות הלילה או שעת לילה מאוחרת יותר – תמיד נראה שם צעירים ומבוגרים כאחד צועדים לכיוון שכונת "מאה שערים" המיתולוגית, שם הם ייהנו ממגוון אינסופי של שמחות בית השואבה, החל בשמחה פורצת גבולות של חסידות תולדות אהרן, וכלה ברגשי התעוררות של חסידות ברסלב ב"שוהל" המפורסם.
אם אתם רוצים להרגיש מה זו שמחה אמיתית שלא נפסקת לעולם, כנסו להיכלה של חסידות קרלין הידועה. גם בשעות הקטנות של הלילה תמצאו של אלפים אלפים שממש נדחקים ורוקדים יחד עד לאור הבוקר במעגל שנדמה כי אין לו סוף.
על הבמה בטבורה של בית המדרש יעמדו מספר בעלי מנגנים וינגנו ללא הפסקה ניגוני חג משמחים, פעמים שהם יעשו הפסקה קצרה לצורך מנוחה, אך גם אז האלפים ימשיכו לרקוד ולפזז, לרקוד ולשיר בחג בו נצטווינו על השמחה, והיית אך שמח, הרי כבר נאמר.
שכונת "מאה שערים" מציעה לבאים בשערה שמחות בית השואבה לרוב, מן הסתם לא תרצו לוותר על אף אחד מהם, ועל כן מומלץ מאוד לפקוד את המקום מידי ערב בימי חול המועד.
לילה אחד תרקדו ב"תולדות אברהם יצחק" ובלילה נוסף תצטופפו בחסידות "דושינסקיא", כך או כך, בטוח שרק תרצו להישאר שם, לאחוז חזק חזק באווירה המיוחדת הזו, ולמלא את המצברים במטען רוחני כביר, כזה שיספק לכם שמחה והנאה צרופה – הנאת חג הסוכות באווירה ירושלמית אוטנטית.