"האיום הגרעיני תמיד קיים עבור אוקראינה, כי השכן שלנו לוקה בנפשו. אבל רוב ראשי הנפץ של הנשק הגרעיני הטקטי הרוסי – תוקפם פג לפני 30 שנה", כך אומר הבוקר ראש המודיעין הצבאי האוקראיני, הגנרל קירילו בודאנוב. לדבריו, "נשקפת סכנה גרעינית לאוקראינה, אבל היא אינה שונה מזו שהייתה לפני שנתיים".
בראיון לעיתון "אוקראינסקאיה פרבדה" והובא ב'ישראל היום', אמר עוד בודאנוב כי רוסיה השקיעה בנשק הגרעיני האסטרטגי וניסתה לשדרג אותו. אולם "אם מדברים על נשק גרעיני טקטי, בפעם האחרונה דובר בו בשנות השמונים ושום דבר חדש לא יוצר מאז. זמן המדף של רוב ראשי הנפץ הטקטיים הוא עד עשר שנים. חלפו כבר ארבעים".
חלק נרחב מהראיון הוקדש לחזית חרסון, שבה נרשמה התקדמות אוקראינית בחודש האחרון. לפני כשבוע הודיעה רוסיה על פינוי האזרחים מהעיר, אולם בודאנוב מבהיר כי חרסון לא ממש מתרוקנת.
"הכובשים הרוסים רק יוצרים אשליה שהם עוזבים את העיר, אבל בפועל מכניסים לשם יחידות צבאיות ומתכוננים להגנה".
לדבריו, הפיקוד הרוסי מכין את הקרקע למקרה שיהיה צורך להיכנע בחרסון או לנטוש את העיר, אבל "אי אפשר להגיד שהם ממש בורחים ממנה. בהרבה מובנים, מה שהרוסים עושים זו מניפולציה. מוציאים משם את גופי השלטון הכובש, מוציאים מזומנים, שרתים, מוציאים פצועים קשה ומשחררים מבתי החולים את אלה שיכולים ללכת בכוחות עצמם, ואז מייצרים את הקמפיין של 'אנחנו דואגים לתושבים'. כלומר, יוצרים אשליה שהכל אבוד. ובה בעת, מכניסים לעיר יותר ויותר יחידות צבאיות ומכינים את רחובותיה למגננה".
על פי בודאנוב, עיקר הבעיה של הרוסים נעוצה בסכר נובה קחובקה והציר שעובר עליו. "אם הצבא שלנו ישתלט על הציר הזה, שהוא היחיד שמתפקד במלואו בין שתי גדות הדניפרו, הם ייאלצו לקבל החלטות מהירות או לעזוב את העיר (חרסון). אחרת הצבא הרוסי יכול למצוא עצמו במצב שבו היו היחידו האוקראיניות במריופול".
ראש המודיעין בקייב העריך כי אוקראינה תוכל להחזיר את חרסון עד סוף השנה, ואילו פיצוץ הסכר בנובה קחובקה יוכל עכב את צבא אוקראינה בשבועיים לכל היותר.
עוד אמר בודאנוב כי רוסיה הפסיקה כמעט כליל לנסות לפגוע במטרות צבאיות ומשגרת טילים וכטב"מים לעבר מתקנים אזרחיים. המטרה – לפגוע בתשתיות האנרגיה האוקראיניות כדי לגרום לסבל בחורף ולמנוע את אספקת החשמל מאוקראינה לאיחוד האירופי.
"טרור הכטב"מים יכול להימשך עוד זמן רב, אולם רק כ-30% מצליחים לפגוע ביעדיהם", אמר, "מנגד, מאגר הטילים של הרוסים אוזל. נותרו רק 13% מה'איסקנדרים', ו-43% מסוג 'קליבר'".