עובד "נתיב" במשרד ראש הממשלה מבקש מבית הדין לעבודה צו מניעה לאחר שלטענתו התלונן כי ראשת הארגון, נטע בריסקין – המקורבת לליברמן, לדבריו – הורתה להקל באשרות עלייה מרוסיה, ולאחר שמידע נגדה התפרסם בתוכנית "המקור" הוא זומן לשימוע והושעה, כך נחשף הבוקר ב"ישראל היום".
בתצהיר שהגיש באמצעות עו"ד אילה הוניגמן נגד נציבות שירות המדינה, ציין העובד רון שכטר כי בריסקין "היא אשתו של בני בריסקין, שבזמנו היה אחראי לקולות הרוסיים בליכוד, ועם הקמת מפלגת ישראל ביתנו הפך מקורב אף של העומד בראשה, אביגדור ליברמן".
לטענתו, "לא מופרך להניח כי מינויה של הגב' בריסקין לתפקיד בשנת 2017, בהיעדר כל רקע או ניסיון מקצועי מצידה בתחום העיסוק של נתיב, קשור לתפקידיו של בעלה".
בתצהיר הוא כתב כי לאחר שיחות עימה, "התברר לי במהרה כי אין ברצונה ללמוד ולהיחשף למהות העבודה בנתיב, וכי מטרתה אחת ויחידה – לוודא שאסכים לשתף פעולה עימה בדרישותיה להקלות בקריטריונים לאישור אשרות עלייה. כך ממש".
לדבריו, הבהירה בריסקין בשיחות אלו "באופן שאינו משתמע לשתי פנים כי היא מעוניינת להקל בקריטריונים, ובכך להקל על מתן אשרות עלייה. הבהרתי לה כי דרישותיה אלו להקלות מרחיקות לכת ועלולות לפתוח פתח לתעשיית זיופים, וכי הן בניגוד לדין". שכטר אף ציין כי בספטמבר 2017 ביקש ממנה את ההנחיות בכתב, אך היא סירבה לעשות כן.
על פי הדיווח שנחשף כאמור ב"ישראל היום", בעקבות הפסדו במכרז שנערך בינואר 2018 לתפקיד שמילא, מונה שכטר לסגנו של גנאדי פולישצ'וק שזכה במכרז. "ממועד זה ואילך", כתב בתצהיר, "התחלתי סובל מהתעמרות ומרדיפה אישית קשה וחמורה ביותר מצד פולישצ'וק ובריסקין".
ב־2020 נפתחה נגדו חקירה בלהב 433, בעקבות מידע שהגיע לדבריו מתוך נתיב בחשד לעבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים. עם פתיחת החקירה, זימנה אותו בריסקין לשימוע – שלבסוף בוטל, וגם תיק החקירה נסגר כעבור ארבעה חודשים.
עם זאת, במארס 2020 זומן שכטר לחקירת משמעת בנציבות – באותם עניינים שבהם עסקה חקירת המשטרה – ובו בזמן, לטענתו, שנמכה בריסקין את תפקידו ואפשרה לו לעסוק רק בגיורים, תפקיד שעד אז מילא סטודנט במשרד.
בד בבד, באוקטובר אותה שנה פורסם בתוכנית "המקור" (רשת 13) תחקיר על התנהלות בריסקין, ובו טענות המופיעות גם בתצהירו של שכטר. "התלוננתי נגד בריסקין ופולישצ'וק במסגרת חקירתי ותיארתי באריכות את התנהלותם הלא חוקית, בדרך של מתן אשרות עלייה בניגוד לנהלים וסיוע לגורמים מקורבים ופוליטיים", כתב בתצהיר.
עוד הוא הוסיף כי "במהלך ישיבת השימוע הועבר לעיונו של מנהל אגף המשמעת לינק לכתבה, החושפת את התופעה הקשה והחמורה".
כעת, פרק זמן ארוך מאוד של שנתיים מאז השימוע, הודיעו לו מהנציבות כי הושעה מעבודתו וכי מוגשת נגדו תובענה משמעתית – ועל כן מבקש שכטר מביה"ד את צו המניעה.