המיליארדר אילון מאסק השלים הלילה (שישי) באופן רשמי את העסקה לרכישת טוויטר בעלות של 44 מיליארד דולר. על פי הדיווח בכאן חדשות, מיד לאחר מכן מאסק פיטר ארבעה מבכירי החברה, אותם האשים כי הטעו אותו באשר למספר חשבונות הספאם ברשת החברתית. מייד לאחר מכן צייץ: "הציפור שוחררה".
מקורות המעורים בנושא מסרו לסוכנות הידיעות רויטרס שהמפוטרים הם מנכ"ל טוויטר, פראג אגרוואל, מנהל הכספים נד סגל והיועצת המשפטית הבכירה של החברה וראש מחלקת המדיניות, ויג'איה גאדה. לדברי אותם המקורות, אגרוואל וסגל היו במטה החברה בסאן פרנסיסקו בזמן השלמת העסקה – והם הוצאו מהבניין.
התהליך של רכישת החברה, שארך יותר מחצי שנה, היה סבוך ומפותל במיוחד. בסוף חודש מרץ כתב מאסק שהוא שוקל להקים רשת חברתית מתחרה. כמה ימים אחר כך הוא כבר היה הבעלים הגאה של יותר מ-9% מטוויטר. בהמשך הוא הציע לרכוש אותה – טוויטר ניסתה להתנגד, אבל בסוף נכנעה. ב-25 באפריל זה הפך לרשמי, טוויטר אישרה את העסקה עם מאסק וסוכם שהוא ירכוש אותה תמורת 44 מיליארד דולר – ויהפוך אותה לחברה פרטית.
אבל לאף אחד לא היה יותר מדי זמן לחגוג. שלושה ימים בדיוק אחרי שהמכירה סוכמה, הרהורי החרטה של מאסק הפכו גלויים לציבור. בעלי טוויטר הטרי כבר התחיל לצייץ על עניין שהטריד אותו – לטענתו הרשת החברתית לא מדווחת את מספר החשבונות המזויפים האמיתי שיש בה. טוויטר טענה שמדובר בפחות מ-5% ממספר המשתמשים היומי, ומאסק צייץ שהמספר קרוב יותר ל-20%. מאותו רגע הוא לא הניח לנושא.
ואז האיש העשיר בעולם הודיע שהוא מקפיא את העסקה, בתחילת חודש יולי הוא כבר ביטל אותה וככה נולדה לה התביעה של טוויטר, שדרשה לכפות עליו להשלים את העסקה, לעמוד במילה שלו ולקנות אותה במחיר שאליו התחייב.
אתמול בערב העלה המיליארדר מכתב שניסח עבור המפרסמים בטוויטר, מכתב שרמז על התקרבות אפשרית לעבר הרכישה הנכספת. במכתב הוא כתב על מה שגרם לו לרכוש את הרשת החברתית הפופולארית: "הסיבה שרכשתי את טוויטר היא שחשוב עבור עתיד הציוויליזציה שתהיה 'כיכר עיר' דיגיטלית משותפת, בה ניתן להתווכח על מגוון רחב של אמונות באופן בריא, מבלי לפנות לאלימות. כיום יש סכנה גדולה שהרשתות החברתיות יהפכו ל'תיבות תהודה' של ימין קיצוני ושמאל קיצוני, המחוללות יותר שנאה ומפלגות את החברה שלנו".
מאסק כתב כי הוא לא רכש את טוויטר כי "זה יהיה קל. לא עשיתי זאת כדי להרוויח עוד כסף. עשיתי זאת כדי לעזור לאנושות, אותה אני אוהב. אני עושה זאת בענווה ומכיר בכך שכישלון בהשגת היעד הזה הוא אפשרות ריאלית". עוד כתב כי טוויטר לא יכולה להפוך למרחב "גיהינום פתוח לכל", בו אפשר להגיד הכול ללא השלכות. לדעתו, על הפלטפורמה להיות פתוחה לכל, ובה כל משתמש יוכל לבחור את החוויה הרצויה עבורו.