שר הביטחון בני גנץ התייחס היום (רביעי) בתדרוך לעיתונאים לאפשרות שישראל תתקוף באיראן בתקופת הממשלה הבאה וטען כי נתניהו "בהקשר הזה, יהיה שקול". עוד הוא התייחס למתיחות ביהודה ושומרון על רקע תוצאות הבחירות, ואמר: "אני מקווה שלא נראה רף אלימות גבוה משראינו עד כה, שיתחיל מירושלים ויקרין לאיו"ש, עזה, ואולי גם לזירה הצפונית – אבל נוכח המציאות זה לא תרחיש בדיוני".
גנץ מתח ביקורת על התנהלות הרשות הפלסטינית בנוגע למתיחות, והוסיף כי "הצעדים של הפלסטינים בהאג ובאו"ם פוגעים ביכולת לשפר את המצב באזור".
בנושא השת"פ האזורי אמר גנץ: "צריך לעשות כל מה שניתן כדי לשמר ולהרחיב את הארכיטקטורה האזורית – גם מול איראן אבל לא רק. היו במערכת הביטחון מעל 200 מפגשים עם נציגי מדינות שונות וקצינים שונים מאז הסכמי אברהם. לי בעצמי היו עשרות שיחות ומפגשים מול שחקנים באזור, ומאות שיחות מול שחקנים בעולם. כשמתקשרים אחד עם השני יש יכולת להכיר, לשתף יכולות, ולהגיע עד רמה של תרגילים משותפים, שיתוף מודיעיני ונושאים נוספים".
בהקשר לפרסומים בדבר בקשתו של הרצוג כי ייכנס לממשלה עם לפיד, אמר השר: "הנשיא הרצוג לא הציע לי להיכנס לממשלה עם נתניהו. היתה לי פגישה איתו, ולא דנו בזה, כך שאני לא יודע מאיפה הנושא הזה עלה."
שר הביטחון דיבר גם על האפשרות של תקיפה באיראן ואמר: "בפעם האחרונה שצה"ל היה ברמת המוכנות הגבוהה לתקיפה באיראן אני הייתי רמטכ"ל. וכמו שפורסם, הוחלט אז על ידי אותו ראש ממשלה שצפוי להיכנס לתפקיד – שלא לעשות זאת. אני חושב שבהקשר הזה נתניהו יהיה שקול". גנץ הוסיף שהוא צופה שאיראן חיזוק כתוצאה מקשריה עם רוסיה והמאבק בין המעצמות. "תהיה לכך השפעה על האזור כולו", הוא טען.
שר הביטחון היוצא התייחס גם לסוגיית הייצוא הביטחוני לאוקראינה, והדגיש כי "ההיקף של הייצור שלנו נמוך מהצורך בייצוא – אין לנו בסיס ייצור מספיק גדול בשביל זה". "בהקשר האוקראיני", ציין, "ברור שגם אם יוחלט לשנות מדיניות – אי אפשר לרוקן את מערכות ההגנה האווירית שלנו. אלו דיבורים באוויר. אנחנו בודקים מה אפשר לעשות ולהרחיב, אבל אסור לשכוח שמאחורי אוקראינה עומדת נאט"ו".
גנץ התבטא גם בנוגע לכוונה לחוקק פסקת התגברות וחוק גיוס: "לא הצלחתי להביא את מודל השירות. עשינו התקדמות אבל לא הבקענו. בלונג ראן, אי אפשר לחיות על המודל הישן כי הוא לא רלבנטי לחברה שזה אחוז המתגייסים שלה. מודל השירות הנוכחי אינו בר קיימא וחייבים להגיע למודל אחר ששם את הצבא במקום הראשון ולצידו אפשרויות אחרות כמו שירותי חירום, שירותים חברתיים. בג"ץ חייב להתייחס בקרוב לחוק הגיוס ואני מאוד מוטרד מהכוונה לחוקק פסקת התגברות. גם בהיבט של המשך השירות בצה"ל, וגם בהיבט הדמוקרטי".