מחאת החיג'אב באיראן שנמשכת כבר קרוב לחודשיים מאתגרת את הממשל וגורמת לסדקים בתוך האליטה הפוליטית האיראנית באופן נדיר שבקושי נראה ב-43 שנות קיומה של הרפובליקה האסלאמית. אפילו הגורמים הקשוחים ביותר מתחילים להכיר בדרישות המפגינים וקוראים לעמיתיהם "להקשיב לעם", כך דווח באתר ה"אינדיפנדנט" הבריטי.
לפי הדיווח שהובא ב'מעריב', השסעים באליטה הפוליטית בעלי פוטנציאל הרסני פחות מהפיצולים שהופיעו בעקבות המחאה העממית שפרצה ב-2009 בעקבות בחירתו מחדש של נשיא "קשוח" שנוי במחלוקת. עדיין לא ברור אם התמתנות כלשהי בטון משקפת שינוי במדיניות או מחוות ריקות של מנהיגות מבוהלת שמטרתה להרגיע את המזג ולהאט את ההפגנות.
"אני מקווה שהביטחון יוחזר לחלוטין במדינה במהרה, כך ששינויים לגיטימיים והכרחיים יתחילו לבסס סוג חדש של משילות בתחומים כלכליים, חברתיים ופוליטיים במסגרת הרפובליקה האסלאמית", אמר יו"ר הפרלמנט ה"קשוח" ימים ספורים לאחר שקרא לרסק את ההפגנות.
אנליסטים טוענים שהשינויים הם משמעותיים, מה שמראים שתנועת המחאה מצליחה במידה מסוימת בזריעת בלבול, פאניקה ומחלוקת בשורות העליון של משטר שנשלט על ידי קשוחים. יש גם סימנים לכך שהמשטר מתחיל להתייחס למפגינים ככוח חברתי לגיטימי.