חמאס שדד בשבוע שעבר ציוד תקשורת מתקדם שהעבירה ישראל לרשות הפלסטינית לצרכים אזרחיים. הארגון גנב את הציוד המתוחכם במטרה לשפר את מערך התקשורת הצבאית שלו, כולל התקשורת במנהרות התת־קרקעיות.
לפני כעשרה ימים חדרו כמה עשרות חמושים מהזרוע הצבאית של חמאס אל המחסנים של תאגיד התקשורת הפלסטיני "פלתל" ברצועת עזה ו"ניקו" אותם מתכולה בשווי עשרות מיליוני שקלים.
בציוד שנגנב: סיבים אופטיים, מערכות תקשורת אלקטרוניות מתקדמות המאפשרות דילוג בתדרים, כבלי נחושת לתקשורת, ועוד.
חברת "פלתל" מאגדת תחתיה כמה חברות המספקות שירותי סלולר, תקשורת קווית ואינטרנט לפלסטינים. מרכז החברה נמצא ברמללה אולם יש לה שלוחה ברצועה, המספקת שירותים לחלקים שונים בעזה. ישראל מקיימת שיתוף פעולה ארוך עם חברה זו.
הציוד שנגנב מוגדר בישראל כ"ציוד דו־שי־ מושי". במשך שנים נאסרה הכנסתו לעזה כחלק ממדיניות שחיקת כוחו הצבאי של חמאס, אלא שבסוף השנה שעברה, הפעם כחלק ממדיניות ההסדרה, אישר המל"ל את הכנסת ציוד התקשורת לעזה.
לשכת ראש הממשלה ששינתה את המדיניות אישרה זאת עוד במהלך ההפגנות ההמוניות של חמאס על הגדר והמשך ירי הרקטות לעבר ישראל.
זו לא הפעם הראשונה שציוד תקשורת ישראלי נגנב על ידי חמאס. גם ב־2016 ,אחרי מבצע צוק איתן, איפשרה ישראל לחברת פלתל להעביר ציוד תקשורת לרצועה. גם אז, בחמאס "הפקי־ עו" את הציוד.
אין זה הציוד הדו־שימושי היחיד שהועבר לרצועה, לכאורה לצרכים אזרחיים, שהגיע לאחרונה לידי חמאס. כך הגיע לידיו גם ציוד מכני כבד שהועבר בחודש האחרון לצורך התמודדות עם נזקי השיטפונות אך ישמש את חמאס לפעולות ההתבצרות שלו.
כך גם לגבי המלט שהוחלט להכניסו שוב לעזה, שלנוכח המ־ שך הירי והבלונים הוחלט לעצור, לפי שעה, את הכנסתו. מתאם הפעולות בשטחים, האלוף כמיל אבו רוקון, אמר בתגובה כי "עד שלא יוחזר הציוד שנגנב על ידי גורמי טרור ברצועה, לא נאפשר הכנסת ציוד תקשורת לכלל החברות בעזה".
אני לא אתפלא אם זה היה מתוכנן שכל אביזרי התקשורת יגיעו לידי החמאס ואז יש לצה"ל האזנה מצויינת