נציגי מפלגות העבודה וחד"ש-תע"ל הגיעו היום (שישי) אל נשיא המדינה יצחק הרצוג. במפלגת העבודה העניקו ללפיד ארבעה ממליצים נוספים ובכך להביאו לסף של 28 ממליצים בלבד מול 64 לנתניהו. זאת, לאחר שמפלגות המחנה הממלכתי, ישראל ביתנו ורע"מ לא המליצו על אף מועמד להרכבת ממשלה.
בעקבות ההתייעצויות התקשר מנכ״ל בית הנשיא אייל שויקי לראש הסגל של ח״כ בנימין נתניהו, צחי ברוורמן, וביקש לזמן את ח״כ בנימין נתניהו לקבל את תפקיד הרכבת הממשלה מנשיא המדינה ביום ראשון.
נציגי סיעת חד"ש-תע"ל הגיעו לבית הנשיא כדי למסור את המלצותיהם בנוגע להטלת המנדט להרכבת הממשלה ה-37 לנשיא יצחק הרצוג. ח"כ עאידה תומא סלימאן אמרה בתחילת הפגישה כי תוצאות הבחירות גרמו לדאגה בקרבם, והנשיא הגיב: "הבעת תמיכה במחבלים, זה בלתי מתקבל על הדעת. אולי זה מה שגרם לתוצאות הבחירות הללו?". תומא סלימאן השיבה: "לא הלכתי רחוק מדי, יש כמה נרטיבים". הרצוג המשיך והיקשה כי "היה גל טרור נוראי השנה, יכול להיות שכל צד צריך להסתכל במראה", ותומא סלימאן הבהירה כי "אף פעם לא תמכתי בפגיעה באזרחים ולא אתמוך".
אתמול נחשפה ההצעה של הליכוד ליו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ', כדי להוריד אותו מהדרישה שלו לקבל את אחד משני התיקים הבכירים.
בליכוד מוכנים לשלם הרבה כדי להוריד את סמוטריץ' מהדרישה שלו, והציעו לו תיק תחבורה מורחב או תיק פנים מורחב – ולאחרונה אף הציעו לו את תיק המשפטים, שמבחינת נתניהו זה היה כמעט טאבו להשאיר את התיק הזה בליכוד.
סמוטריץ' סירב לכל ההצעות והתעקש שהוא רוצה את תיק האוצר או את תיק הביטחון. ביממה האחרונה חל שינוי בעמדתו של יו"ר ש"ס אריה דרעי, שתחילה מאוד הסתייג מתיק האוצר וכעת הוא נוטה לקחת אותו, וגורם בכיר בליכוד אמר היום לחדשות 13 כי אם דרעי יתעקש על האוצר וסמוטריץ' יתעקש על הביטחון – נתניהו עשוי למצוא את עצמו בדילמה איפה הוא מוכן להשפיע פחות, מכיוון שהוא יודע שסמוטריץ' מאוד עצמאי ולכן בכל אחד מהמשרדים האלה לנתניהו עשויה להיות פחות השפעה.