ניתוח ראשוני של מגמות ברכישת משקאות ממותקים בעקבות הטלת המס עליהם: הרכישות לנפש של משקאות עתירי סוכר עליהם הוטל מס בגובה 1 ש"ח לליטר, פחתו ביותר מ-30%.
נשיא התאחדות התעשיינים ויו״ר נשיאות המעסיקים והעסקים, ד״ר רון תומר, הגיב לדו״ח בנק ישראל בנושא המשקאות הקלים ומסר כי ״מס המשקאות נכשל כשלון חרוץ. כל ניסיון להציג את הנתונים באופן אחר חוטא למציאות ולעובדות ולצערנו בנק ישראל ממשיך להציג נתונים לא נכונים ולא מדויקים."
לדבריו, "נתוני סטורנקסט קובעים בוודאות כי קיימת ירידה של כ -3% בממוצע בכל שנה בעשור האחרון בצריכת המשקאות הקלים ללא כל קשר למס. מס המשקאות רק תרם לעלייה ביוקר המחייה ויצר דרך חדשה לשאיבת מאות מליוני שקלים מהציבור לקופת המדינה, לצד עידוד תופעת ההברחות הלא חוקיות למדינת ישראל. הכנסות המדינה מהמס יגיעו בסוף השנה למיליארד שקל ולא ל-380 מיליון שקל כפי שהתחייב משרד האוצר מול וועדת הכספים״.
זה מה שחשבתי כל הזמן… מספיק לראות את עשרות הילדים בקידושא רבה אחרי תפילת שחרית בשבת, איך שהם מסתערים על שתייה מתוקה, ולהבין שזה לא מצוי אצלם בבית… אז מי בדיוק האוכלוסיה הסוציו אקונומית הנמוכה שצורכת בכמות מופרזת… שבענו המצאות…