לאחרונה נודע כי בצל המשבר הכלכלי ההולך ומתגבר בלבנון, אזרחים רבים שהתאכזבו ואיבדו אמון מוחלט בבנקים הלבנוניים פונים למטבעות קריפטו על מנת לפתור את מצוקותיהם הפיננסיות. זאת כאשר הכרייה והמסחר מתבצעים תחת השגחתה של ממשלת לבנון, היות והחוק במדינה אוסר על תשלום בקריפטו בכל המקומות. למרות האיסור הברור של הרשויות, עוד ועוד אזרחים מתוסכלים וממורמרים מצטרפים למגמה הכלכלית המתמשכת הזו, שייתכן ותשפר במידת מה את מצבם הכלכלי הקשה.
ידוע לכל כי לבנון נמצאת ממש על סף פשיטת רגל, ורבים מאזרחי המדינה מאבדים אמון מוחלט בבנקים ובשאר המוסדות הפיננסיים, ומוצאים פתרון מוצלח למדי שהוא שימוש במטבעות קריפטוגרפים- כורים ביטקוין ומבצעים קניות בתת'ר. נדמה כי לאזרחים אין שום ברירה אחרת. המטבע המקומי איבד מעל ל- 95 אחוז מערכו מאז חודש אוגוסט 2019; הפנסיות כמעט אינן שוות כלום; האינפלציה היא בלתי נסבלת; היתרות של האזרחים בחשבונות הבנק הן רק מספרים על הנייר, ולא יותר מזה. לבנון סובלת מאחד המשברים הכלכליים החמורים ביותר מאז אמצע המאה ה- 19. ברור שהמערכת הכלכלית הלבנונית חייבת לבצע רפורמה מקיפה, אבל הדבר אינו מתבצע.
המצב הכלכלי בלבנון הוא כה חמור עד שבחודש ספטמבר 2022 אזרחים ננעלו מחוץ לחשבונות הבנק שלהם ללא שום התרעה מוקדמת. לא הייתה להם יותר שום גישה לחסכונותיהם, כולל חסכונות שנחסכו במשך שנים רבות. כתוצאה מכך, מספר אזרחים מיואשים הסתערו בזעם רב על סניפי בנקים והחזיקו מנהלים ועובדים כבני ערובה, תוך שהם מאלצים אותם לאפשר להם למשוך מיד את כל חסכונותיהם.
על רקע המשבר הכלכלי ההולך ומעמיק, רבים מאזרחי לבנון חוששים מאוד להכניס את כספם לבנקים או לשמור אותו ככסף מזומן בבתיהם בשל הסיכון הגדול לגניבה. על כן, החליטו אזרחים רבים להיכנס באינטנסיביות לעולם הקריפטו, ככורים או סוחרים. חלקם כורים מטבעות דיגיטליים כמקור ההכנסה היחיד שלהם בזמן שהם מחפשים משרה בשוק העבודה המקומי; אחרים מארגנים באינטנסיביות פגישות חשאיות באמצעות הטלגרם על מנת להחליף את התת'ר (מטבע יציב הצמוד בערכו לדולר) בדולר אמריקאי, על מנת לקנות מצרכים שונים. למרות שממשלת לבנון אוסרת במפורש על תשלום בקריפטו, עסקים מקומיים רבים (ביניהם בתי-מלון וסוכנויות תיירות) מפרסמים באופן פעיל ברשתות החברתיות, ובמיוחד באינסטגרם, שהם מקבלים מטבעות קריפטוגרפים.
אין ספק שחלק מאזרחי לבנון הצליחו למצוא דרך חלופית להתפרנס למרות המצב הכלכלי הבלתי נסבל במדינה. חבל רק שממשלת לבנון מערימה קשיים רבים על אותם אזרחים שבכל זאת מנסים להתפרנס בכבוד ולשרוד מבחינה כלכלית במשק הלבנוני המקרטע. לאור המצב הקיים לא נראה כי ממשלת לבנון הבלתי יציבה תצליח לשפר את המצב הכלכלי הרעוע, ושום רפורמה כלכלית ראויה אינה נראית באופק. המערכת הפיננסית הלבנונית נמצאת במצב בכי רע, וקשה להעריך מתי היא תתחיל להתאושש. לאזרחי לבנון מגיע כל הכבוד לאור העיסוק ההולך ומתמשך שלהם בביטקוין, שבאמת מעניק להם תקווה בתוך החיים הקשים במדינה ערבית קטנה וענייה. בזכות הביטקוין אזרחים רבים יכולים להישאר בלבנון, כולל בכפרים קטנים, ולהתפרנס בה בצורה מכובדת וראויה. משפחות לבנוניות רבות יכולות כעת לשים אוכל על שולחנן ולשלם את כל ההוצאות השוטפות שלהן, כולל קניית מצרכים מכל הסוגים. צריך לקוות כי ממשלת לבנון תנחה את הרשויות שלה להתחשב בכורים ובסוחרים המקומיים של הביטקוין, כדי שהם יוכלו לפתח עוד ועוד את הענף הזה ולהכניס אליו אזרחים נוספים שיוכלו לשפר את מצבם הכלכלי.