לאחרונה פתחה משטרת גרמניה במספר חקירות רחבות היקף הקשורות לרצף אירועים אנטישמיים שהתרחשו בשבועות האחרונים ברחבי המדינה, בהם ירי לעבר ביתו של רב לפני כשבועיים. ידוע כי קיימת מעורבות איראנית נרחבת בגרמניה בשנים האחרונות הקשורה לעיתים לגורמים פוליטיים מקומיים, ועל כן הרשויות חייבות לחקור האם אותה מעורבות קשורה גם לאירועים אנטישמיים.
לפני כשבועיים נמצאו ארבעה חורים של כדורים בדלת ביתו של רב בית הכנסת הישן השוכן בעיר הגרמנית אסן. רשויות החוק הגרמניות, ביניהן המשטרה, חושדות כי איראן היא זו שקשורה לאירוע החמור. כמו כן, הן סבורות כי איראן קשורה גם לפיגוע אנטישמי שהתרחש לאחרונה בעיר בוכום, וכן לתכנון של מתקפה אנטישמית חמורה נוספת בעיר דורטמונד.
מערכת המשפט הגרמנית משקיעה מאמצים רבים בנושא זה. התביעה בעיר דיסלדורף הודיעה בסוף חודש נובמבר על חקירה נגד גבר איראני-גרמני, בן 35, אשר נעצר על ידי המשטרה לאחר שניסה לשכנע גרמני אחר ממוצא איראני לשרוף בית כנסת בדורטמונד. במהלך החקירה המשטרתית המאומצת התגלו סימנים המעידים על הקשר של אותו גבר איראני-גרמני גם לזריקת בקבוק תבערה לעבר בית כנסת בבוכום.
המאורעות האנטישמיים הללו מדאיגים מאוד את ממשלת גרמניה. הרברט רויל המכהן כשר הפנים של מדינת נורדריין-וסטפאליה אמר לאחרונה בשיחות סגורות עם ועדת הפנים כי משטרת גרמניה אינה פוסלת אפשרות למעורבות של מדינה זרה במתקפות האנטישמיות החמורות. זאת למרות, שקודם לכן אמר רויל בדיון שנערך בפרלמנט כי אין הוכחה שגוף כלשהו עומד מאחורי המתקפות הללו.
חשוב לציין כי הגבר האיראני-גרמני החשוד במתקפות, סיפר בדקדקנות לאותו אדם שאותו ניסה לגייס על קשריו הענפים עם השירותים החשאיים באיראן. החשוד אמר לאותו אדם שהיה אמור להתגייס, שאם הוא היה מסתבך, אז איראן תוכל לארגן עבורו חילוץ דיפלומטי מגרמניה. מדובר בחקירה משטרתית מסועפת ומורכבת שכנראה תארך עוד זמן רב. לחוקרי המשטרה עדיין לא ברור אם החשוד קשור גם ליריות על דלת ביתו של בית הרב בעיר אסן. שר הפנים של מדינת נורדריין-וסטפאליה, הרברט רויל, הודיע לאחרונה כי החקירה בעניין המתקפות האנטישמיות תתפתח לכיוון חדש. זאת לאור ממצאים ברורים המעידים כי החשוד שהה בבוכום, הסמוכה לאסן, בלילה שבו נערכה המתקפה.
אין ספק כי מדובר בפרשה חמורה ביותר, ועל הרשויות בגרמניה לעשות את מיטב המאמצים כדי לתפוס את הפושעים האחראים למתקפות האנטישמיות החמורות. ייתכן כי לאור מעורבותה האינטנסיבית של איראן בגרמניה בשנים האחרונות, ישנם גורמים איראנים מסוימים שמנסים למצוא פרצה כדי לפגוע בקהילה היהודית במדינה. על כן, כוחות הביטחון הגרמניים משקיעים כרגע מאמצים כבירים בניסיון לפענח את הפרשה ולהעמיד לדין את האשמים. לקהילה היהודית ישנם קשרים טובים עם ממשלת גרמניה, וסביר להניח כי קברניטי המדינה מעוניינים להוכיח לקהילה שהפרשה הזו תיפתר בקרוב.