בלאגן בוועדת החוקה של הכנסת, שהתכנסה לדון הבוקר (רביעי) בסדרת החוקים הנוגעים לשינויים במערכת המשפט. נציגי האופוזיציה שמתנגדים בתוקף לכל הצעות החוק האלו החלו לקרוא בצעקות על חברי הקואליציה, בתגובה כיבה היו"ר שמחה רוטמן את המיקרופונים של חברי האופוזיציה מה שהגביר את המהומה עוד יותר.
לאחר מכן ח"כ ולדימיר בליאק וח"כ משה טור פז הוצאו מאולם הוועדה, והתרעמו על הנמכת המיקרופונים. ח"כ בליאק אמר: "הורסים את מערכת המשפט, הורסים את הדמוקרטיה הישראלית, לא תשתיקו את האופוזיציה"
יו"ר הוועדה ח"כ רוטמן הורה להחזיר את המקרופונים והבהיר בתגובה לטענות כי חברי הוועדה נשמעים היטב בשידור ובפרוטוקול הישיבה: "כשהמקרופונים מונמכים התוצאה היא שכולם שומעים אתכם בחדר הוועדה ובבית. אחזיר את המקרופונים ברגע שלא תהיה קקפוניה של צעקות".
עוד לפני שהחל הבלאגן, פתח רוטמן את את הישיבה החשובה של מה שהוא מכנה "תכנית ציון במשפט תפדה – מחזירים את הצדק למערכת המשפט". לדבריו הוועדה תקיים דיונים במשך חמישה ימים בשבוע – עניין חריג בכנסת העובדת בדרך כלל רק בימים שני עד רביעי.
"ועדת החוקה בראשותי תקיים דיוני עומק בנושאי הליבה של מערכת המשפט. תזמין את כל המומחים. את ראשי מערכת המשפט, מהעבר ומהווה. את שרי המשפטים לשעבר. את היועצים המשפטיים בעבר, וגם את היועצת המשפטית לממשלה, ואת כל מי שיש לו מידע או רעיונות לתרום לתהליך העבודה ולסוגיות העקרוניות העומדות על הפרק. כולם יישמעו, בנחת ולעומק ויתבקשו לחוות את דעתם לשאלות ולסוגיות שיוצגו להם על ידי ועל ידי חברי הוועדה.
כשנחוש שבשלה העת להתקדם לכיוון נוסחים ופתרונות נעשה זאת, אולם רק אחרי שהדיון ימוצה. אנו נקיים פה סדרה ארוכה של דיונים, חמישה ימים בשבוע, כדי שנקיף את הסוגיות ונוודא שמלאכת החקיקה שתתבצע בסופו של דבר תיעשה אחרי דיון ציבורי ומקצועי מעמיק ויסודי.
החוק הראשון שיעלה הוא חוק היועמ"שים, שיאפשר לשר למנות יועצים משפטיים מטעמו, שגם יייצגו את עמדתו מול בג"צ. "בחרתי שנתחיל לקיים את הדיונים בשבוע הבא בנושא הליבה "סמכות הממשלה והשרים לקבוע את עמדתם המשפטית בפעולתם השוטפת ובפני ערכאות שיפוטיות". זאת משתי סיבות עיקריות:
האחת, כי מדובר בנושא שקווי השבר בו, באופן מסורתי, אינם עוברים בין ימין לשמאל. כשהכנתי את הפרק בספרי "מפלגת בג"ץ" העוסק בשאלות אלה, גיליתי קונצנזוס כמעט חוצה מפלגות ועמדות בתיאור הבעיות שממשק העבודה בין היועץ המשפטי לממשלה כיועץ וכמייצג, לבין הממשלה ושריה, מייצר עבור מדינת ישראל.
גם בקרב שופטי בית המשפט העליון לאורך השנים, הובעו בנושא עמדות קוטביות. ולכן חשבתי שטוב שנתחיל לדון בנושא הזה, כדי שנצא מהשבלונה המחשבתית המסווגת הכל לימין ושמאל ולקואליציה ולאופוזיציה.
בנוסף, וזו חוויה שהופתעתי לגלות בשבועות האחרונים, מצאתי את עצמי מתדיין שעות רבות בשאלות בסיס, דווקא עם אנשים שיש ביני לבינם הסכמה כמעט מלאה בדבר הבעיה, ובדבר הכיוון הכללי לפיתרון, כשבאנו להסדיר את התחום שמעולם לא הוסדר בחקיקה בישראל. תפקידו הייעוצי והייצוגי של היועץ המשפטי לממשלה. וחשבתי לעצמי, כמה חבל שהדיונים האלה שקיימתי, לא נעשו בפומבי בפני הציבור, כשבחדר יושבים אנשים חכמים ומנוסים ממני, שיוכלו להביע עמדות תומכות, מתנגדות, עם דגשים שונים ועם נקודות מבט שונות".
איך
איך אלכס קושניר התנהג עם חברי הליכוד שכחתם
שן תחת שן
הם לא מחפשים דיון כלשהוא המטרה הוא הבלאגן לא לתת לדיון להתקיים זה דרכם של הצבועים הראשיים הבגץ הוא התירוץ הענין הוא המשילות