מתקפת טילים קשה על חלקים מאוקראינה נמשכת לסירוגין ביממה האחרונה. טילים נוספים שוגרו מספינות רוסיות בים השחור לכיוון מרכז אוקראינה. עד עתה נפגעו בעיקר מתקני תשתיות ואנרגיה, אך ישנם גם בתי מגורים שנפגעו. במקביל לגל התקיפות הרוסי נערכה שיחת טלפון בין ר"מ בריטניה סונאק לנשיא זלנסקי. בשיחה אישר רה"מ בריטניה לזלנסקי את כוונת בריטניה לספק לצבא אוקראינה 15 טנקי מערכה מתקדמים.
דוברו של ר"מ בריטניה סיכם את השיחה ואמר בין השאר: "המנהיגים בחנו את המצב הנוכחי של מלחמתה של רוסיה באוקראינה, עם ניצחונות אוקראינים רצופים שדוחפים את הכוחות הרוסיים לאחור ומחריפים את בעיות הצבא והמורל שלהם. הם הסכימו על הצורך לנצל את הרגע הזה בהאצת התמיכה הצבאית והדיפלומטית העולמית באוקראינה. רה"מ סונאק תיאר את שאיפתה של בריטניה להגביר את תמיכתנו באוקראינה, לרבות באמצעות אספקת טנקי צ'לנג'ר 2 ומערכות ארטילריה נוספות. שני המנהיגים בירכו על התחייבויות בינלאומיות אחרות ברוח זו, כולל הצעתה של פולין לספק פלוגה של טנקי "לאופרד" למערכה הקשה.
במשפט האחרון הזה של דוברו של ר"מ בריטניה מסתתר כל הסיפור. ה"לאופרד" הוא טנק גרמני, שנמכר ללא מעט מדינות באירופה. כדי שמדינות אלה יוכלו לספק טנקים כאלה לאוקראינה, נדרשת הסכמה גרמנית, למעשה אישור. גרמניה סירבה להיות המדינה הראשונה שמספקת לאוקראינים טנקי מערכה, אלא אם כן מדינות אחרות ייעשו כן לפניה, כולל ארה"ב. הכרזתו של ר"מ בריטניה על אספקת טנקים בריטיים לקייב, ולו עשרה חמישה עשר, אמורה לפתוח את הדלת להסכמה גרמנית למדינות אחרות לספק לקייב את ה"לאופרד".
בינתיים מפרסם ה"טיימס" הבריטי כי בקרב שירותי הביון של המערב גוברת ההערכה שהנשיא פוטין מתכוון לערוך גיוס מילואים דרמטי נוסף בקרוב שיכלול עד חצי מיליון חיילים, מתוך כוונה להשיב לידיה של רוסיה את היוזמה ההתקפית ולצאת במתקפה רחבה בחודשי האביב, החל מאפריל.
הדאגה ממהלך כזה של פוטין היא זו שדוחפת את אוקראינה לדרוש ממדינות המערב "לפעול מיד" ולספק לה מאות טנקים וכלי רק"מ. בשבוע הבא צפויים להיפגש בגרמניה שרי ההגנה של מדינות נאט"ו וינסו להסכים על מהלך חדש לאספקת טנקים לאוקראינה.
הרמטכ"ל האוקראיני זלוז׳ני אמר כי צבאו זקוק ל 300 טנקים ו-600-700 כלי רכב משוריינים כדי לכבוש מחדש את שטחה ולהביס את רוסיה, נתון שנחשב הגיוני בחלק מבירות המערב למרות עמדה שאינה תמיד אחידה ומתואמת של מדינות המערב.
המשאב החשוב ביותר מבחינת קייב כעת הוא זמן, והיא זקוקה לו כדי להצטייד ולהיערך למתקפת נגד גדולה שלה, שתקדים כוונה רוסית לערוך מתקפה כזו. ככל שהמערב יספק לקייב טנקים וכלי רק"מ במהירות רבה יותר, כך תוכל אוקראינה לנצל את המומנטום הצבאי שהיא נמצאת בו. אם רוסיה תצליח להקדים אותה ולערוך מתקפת נגד משמעותית (למשל מאיזור בלארוס לכיוון קייב או מהים לכיוון אודסה או במזרח אוקראינה – אוקראינה תיאלץ להתמקד בהגנה ולא בהתקפה ואולי אף תובס.