בדבריו בכנס השנתי של התאחדות יועצי המשכנתאות שנערך באילת, אמר בנוגע למכתבי המחאה המאורגנים כי "יש חברות הייטק שחוששות שיגידו שהן לא מתורבתות אם לא יצטרפו".
לשאלתה של הכתבת הכלכלית סוניה גורודיסקי מ'ישראל היום' מה דעתו על ההשלכות הכלכליות של הרפורמה, אמר כי "אני מזהה פה קמפיין. יכולה להיות ביקורת, ויכול להיות שיהיו דברים שיצטרכו לשנות. אבל פה מדובר בצעקה מאורגנת ומתוזמנת, פתאום יודעים לחתום ביחד כל מיני סוגי אוכלוסיות שהיו נפרדות עד עכשיו. יש דבר אחד שעובד גם בימין וגם בשמאל – אתה לא רוצה פדיחה, שיגידו שאתה לא מתורבת, מאלה היפים, הנוצצים והמשכילים. חברות הייטק חוששות לא להשתתף במחאה כי אחרת זה יוריד מקרנם.
"יש פה משהו מוגזם – אנשים בכוח מנסים להקריס את הכלכלה של מדינת ישראל. אנו יודעים איך כלכלה בנויה. אם מתחיל לצאת שם רע או משהו פסיכולוגי – זה עלול להידרדר. כל הסיפור של סוכנויות הדירוג התחיל עם תבהלה תקשורתית מכוונת, היה ראיון עם מנכ"ל חברה גדולה בתחום, שניכר היה בחוש שחתכו ממנו קטעים מאוד מסוימים ואת זה דאגו לפמפם".
הוא האשים את האופוזיציה בחוסר אחריות: "יש פה אנשים שאיבדו את השלטון, שהזיזו להם את הגבינה, זה האנשים הכי דמוקרטיים כביכול במדינה שלא מוכנים לשמוע צד אחר. עד כדי כך שהם טורחים לדאוג לנו החרדים ולהסביר לנו כמה נסבול אם בית המשפט יהיה פחות חזק ממה שהוא היום. זה פארסה".
בדבריו טען ש"צריך הידברות. אבל איך ניתן לקיים הידברות כשהצד האחר אומר לרדת מהכל. זו מלחמה של אינטיליגנטים כביכול. יש אנשים שפיהם וליבם שווים, כשהם נלחמים רואים שהם נלחמים. אבל יש אנשים שיודיעם להילחם עד טיפת הדם האחרונה ובאלגנטיות. טוענים שרוצים הידברות, אבל בפועל מנהלים מלחמה".
הוא ביקש להפריד בין מובילי המחאה לבין הציבור הרחב שאינו מבין את.המניעים הנסתרים: "יש אנשים מודאגים, אבל יש את אלה שמוליכים את העניין ויש את אלה שנחשפים. אם אני עולה חדש בארץ, וכמעט בכל ערוץ אני שומע קריסה, יזמים שבורחים, אסון הדמוקרטיה, חורבן המדינה. גם אני הייתי מודאג. זה קמפיין חסר אחריות לגמרי. ביקורת כן, החלפת דעות ומלחמה בכנסת כן, אבל אתם יודעים מה המשמעות שבא ועומד ראש ממשלה לשעבר ואומר המדינה הולכת להיחרב? כל המשקיעים חושבים – למה אני צריך להיות כאן?".
הוא מסבירן מצויין. אבל הוא מדי עדין.
זה השפה המדויקת שהשמאל מבין