ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום (ג'), עם פורום המנכ"לים של הממשלה ה-37, בהובלת מנכ"ל משרד רה"מ יוסי שלי.
רה"מ נתניהו קיים שיחה פתוחה עם מנכ"לי משרדי הממשלה, וקרא למנכ"לים לשתף פעולה זה עם זה על מנת לקדם תהליכים ולפתור משברים. במהלך השיחה סקר רה"מ נתניהו את המהלכים המרכזיים אותה הציבה הממשלה בביטחון, בביטחון אישי, בחינוך, בתשתיות התחבורה, בהעמקת והרחבת מעגל השלום, בהגדלת התחרות ובצמצום הריכוזיות. כמו כן, השיב רה"מ לשאלות המנכ"לים בתחומים שונים הקשורים לניהול המדינה, כגון: עבודה מול הרשויות המקומיות, סוגיות בנוגע לעולים החדשים וקליטתם בישראל, פרויקטים אזוריים עם מדינות שכנות, יוקר המחייה, סוגית הריכוזיות ועוד.
בפתח דבריו אמר ראש הממשלה נתניהו למנכ"לי משרדי הממשלה: "האתגר החשוב ביותר, עברנו אותו לפני ימים אחדים – זה תקציב הממשלה. זה יגיע לכנסת, נעביר את זה בכנסת. זה חשוב בפני עצמו. תמיד רוצים להעביר תקציב, אבל התקציב הוא משרת כמובן גם מטרות יותר גדולות, חלק מהן נכללות בחוק ההסדרים, חלק יבואו בנפרד וחלק מהן לא קשורות לחקיקה, הן פשוט קשורות בעשייה.
מבחינה כלכלית התקציב הזה בא כשהמצב המקרו כלכלי של המדינה הוא יותר טוב ממה שאני זוכר. אני העברתי כשמונה עשר תקציבים, ואני לא זוכר שהיה לנו מצב כלכלי עם רמת חוב תוצר שחשבנו שהוא יהיה קרוב ל-80%, דיברנו על 72%, היו כאלה שאמרו שנגיע ל-80%, אנחנו כרגע יכולים לרדת ל-60% – זה הישג עצום. תשוו את זה לעולם המערבי, יש לנו כאן דבר גדול מאוד. הדבר השני שיש לנו, זה גירעון יחסית קטן. הגרעון הוא קטן אבל אנחנו צריכים תמיד להשאיר איזו שכבת הגנה למקרה שהכלכלה תדרוש את זה. אז אנחנו מוגנים גם בזה.
זו תוצאה של מעבר בסיסי לכלכלת שוק חופשי, דבר שעשינו אותו במהלך העשרים שנים האחרונות. ישראל שינתה את פניה. היא הייתה כלכלה חצי סוציאליסטית, ועכשיו היא אחת מהכלכלות החופשיות, אחת הכלכלות המתקדמות בעולם. התל"ג לנפש שלנו הנומינלי שלנו עבר את רוב מדינות המערב. אנחנו עברנו בתל"ג לנפש נומינלי, את יפן, בריטניה, צרפת, גרמניה. זה תל"ג נומינלי, הוא לא בא לידי ביטוי בכוח הקנייה, ב-ppp, משום שהעלויות במדינת ישראל עדיין גבוהות מידי. לכן יש לנו יעד להוריד, אני תכף אדבר על זה".
כמו כן, התייחס רה"מ נתניהו לצמצום הרגולציה ואמר:
"אצל כל אחד מכם יש רגולציה עודפת עצומה. אנחנו קבענו כל מיני תהליכים שבהם אנחנו מורידים את הרגולציה. תמיד אמרו 'אין מה לעשות', 'בירוקרטיה', זה אמר הסוציולוג וובר, 'היא רק מתרחבת'. זו היתה ההנחה הרווחת במדעי המדינה. מה שעשו כמה מדינות, אנחנו בתוכן, הוכחנו שזה לא בהכרח נכון ואנחנו יכולים לכווץ אותה.
במידה ואתה מכווץ את הבירוקרטיה והרגולציה אתה מרחיב את הכלכלה. אי אפשר לוותר על רגולציה, אף אחד לא אומר את זה, אבל יש עודף רגולציה והמבחן של כל אחד מכם במשרדי הממשלה זה לצמצם את הרגולציה העודפת אצלכם. תתפנו לזה, ואתם חייבים להתפנות לזה, ואני מציע להעמיד יעדים בדבר הזה".
ראש ממשלה גאון יש לנו