הצעת חוק חדשה של ח"כ ארז מלול (ש"ס) שזוכה לתמיכת המשרד לשירותי דת, מבקשת להעניק הנחה משמעותית לניצולי השואה המבקשים לרכוש חלקת קבר.
על פי הצעת החוק שהונחה על שולחן הכנסת, המחיר שישלמו ניצולי השואה עבור חלקת הקבר, לא תעלה על 50% מהסכום אותו משלמים רוכשים שאינם ניצולי השואה. במשרד לשירותי דת האחראים על חברות קדישא בישראל, בירכו על הצעת החוק. השר לשירותי דת מיכאל מלכיאלי, אמר כי הצעת החוק היא מסר חשוב בימים אלו שאנו מציינים את זיכרון השואה.
בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב: כי לפי מחקר של מרכז המחקר והמידע של הכנסת עולה כי כיום חיים בישראל כ-150,600 ניצולי שואה ונפגעי התנכלויות אנטישמיות בתקופת השואה, כאשר גילם הממוצע עומד על כ-87.5 שנים. נכון להיום רבע מניצולי השואה חיים מתחת לקו העוני, כאשר מעל 80% מהם נאלצים לוותר על מוצרים ושירותים חיוניים בשל קשיים כלכליים. הנחה על חלקת קבר תהווה סיוע משמעותי ליכולת שלהם להיקבר במקום בו ייבחרו'.
עוד נכתב כי הצעת החוק מעבר למשמעות הכלכלית, יש לה חשיבות סמלית בהכרה של מדינת ישראל, בתרומתם של ניצולי השואה לתקומת ישראל.
ח"כ ארז מלול יוזם הצעת החוק: 'בערב יום השואה, עלינו לעשות הכול כדי לכבד את זכרם של נספי השואה ולדאוג לכבודם ולרווחתם של הניצולים המעטים שעדיין נותרו בחיים. יש חשיבות גדולה בכך שניצולים אלו יזכו להכרה גם אחרי לכתם מהעולם, בכך שהמדינה תהיה שותפה בעלות חלקת הקבר של הניצולים. הניצולים הם המייסדים של המדינה ותרומם לתקומתה לא תסולא בפז'.
קולט אביטל ראש ארגוני ניצולי השואה בישראל: שמחתי לשמוע על הצעת החוק של ח"כ ארז מלול, שנועדה להקל על ניצולי השואה ברכישת חלקת קבר. ניצולי השואה הם דמויות המופת של החברה הישראלית. חובתה של המדינה להוקיר את מעשיהם ולתמוך בהם בכל דרך אפשרית על מנת להבטיח את העתיד הכלכלי שלהם בשנים שעוד נותרו להם לחיות'.
לחלק מהניצולים כבר נרכשה חלקה
כדאי להוסיף להצעת החוק מתן הנחה רטרואקטיבית
ישר כוח תזכה למצוות
מסכנים, כמה עוד ניצולים נשארו?
בקושי נשארו ניצולי שואה–
ובדיוק בגלל זה אין התנגדות לחוק
מדובר בכסף קטן