לאחר יומיים של סגר הרמטי על עיר התורה והחסידות, התברר כי ערים נוספות שסובלות מאחוזים דומים של תחלואה מהקורונה היו אמורות להיכנס לסגר בתנאים מקבילים לבני ברק אך בעקבות לחצים שהופעלו על משרד הבריאות והממשלה, שונו המסקנות ונשקלים מהלכי מניעה אחרים. בעקבות הדיווחים, שלחו קברניטי העיר בני ברק מכתב תקיף במיוחד לראש הממשלה תחת הכותרת "שוועת העיר בני ברק".
במכתב שעליו חתומים ראש העיר הרב אברהם רובינשטיין, ממלא מקום ראש העיר חנוך זייברט וסגני רה"ע אליהו דדון, מנחם שפירא, יהושע מנדל ועו"ד גדליהו בן שמעון, הם קוראים לראש הממשלה להשוות את תנאי ההגבלות של העיר בני ברק לערים האחרות.
את המכתב פותחים החותמים בדברי תודה והערכה לראש הממשלה "על הדאגה, המסירות, האכפתיות והעמדת בריאות תושבי העיר בראש מעיינכם, התושבים חשים בכך, מרגישים זאת ומבטאים זאת בכל תוקף".
בהמשך מתאר ראש העיר את החוויה הבלתי אפשרית של סגר הרמטי ביומיים האחרונים לאחר סגר חלקי בשבוע שעבר, אשר מוביל לתנאים שאינם ראויים בבתים רבים בעיר.
לאור הפרסומים בתקשורת כי יישום הלקחים מהסגר על העיר בני ברק, יוביל לשינוי דפוס המניעה בערים אחרות, קורא ראש העיר לראש הממשלה לנהוג לפי הכלל ש"דיו לבא מן הדין להיות כנדון". "לא יתכן שהמודל המועתק ישופר, ואילו המקור יישאר כפי שהוא לאחר שכל הגורמים מבינים שקיימים עיוותים משמעותיים שמכבידים על העיר ועלולים להביא לקריסתה".
המכתב שנשלח לראש הממשלה מגיע, לאחר פעילות בלתי מתפשרת של העירייה בראשות ראש העיר במטרה להגן על תושבי העיר מההתפשטות הנוראית של המחלה, תוך דאגה לאפשר שגרת חיים מקסימלית לתושבים ככל האפשר בהתאם למגבלות משרד הבריאות.
הכותבים מפרטים את התוצאות הקשות של הסגר ההרמטי ואומרים כי פינוי כלל הנשאים והחולים מהעיר לא מיושם, למעלה מ-200 אלף תושבים כלואים בצפיפות יחד עם מאות חולים ונשאים, הפיכת העיר בני ברק למצורעת תוך גרימת נזק כלכלי אדיר ובסוף כמובן גם ההסתה הנוראית שהצמיחה ראש נגד הציבור החרדי.
בתוך כך, מציינים בכירי העירייה במכתב כי מספר החולים המאומתים הגבוה הוא תוצאה ישירה של הפעילות המבורכת שנעשתה בעיר לעריכת בדיקות המוניות.
"אנו חשים כי תחושות הציבור נוכח הפליית העיר לעומת שאר הערים עלולים להביא לחוסר אמון הציבור בצעדים החשובים והלא קלים הננקטים על ידי הנהלת העיר בהתאם להוראות משרד הבריאות". חותמים ראש העיר וסגניו את המכתב.