החברה להגנת הטבע, הגישה עתירה לבג"צ, נגד שר האנרגיה והתשתיות, ישראל כץ, משרד האנרגיה והתשתיות והממונה על עניני הנפט במשרד, בה היא מבקשת מבית המשפט, לבטל את ההליך התחרותי הרביעי, לשיווק רישיונות חדשים לחיפושי גז, בשטח של כ – 6,000 קמ"ר, בים התיכון.
לטענת החברה להגנת הטבע, ההליך פורסם ללא תשתית עובדתית נאותה, ללא ניתוח השפעות המהלך על יעדי האקלים, מבלי שנבחנה התועלת הכלכלית לציבור, או שנבדקה הפגיעה הצפויה בערכים סביבתיים בים.
במקביל, מבקשת החברה להגנת הטבע, שכל מהלך של פתיחת שטחים חדשים לחיפושי גז, ילווה בבחינה עדכנית של הימצאות בתי גידול רגישים בשטח, וגריעת אזורים בעלי חשיבות אקולוגית, מהשטחים המיועדים לשיווק לחיפושי גז חדשים (בייחוד שטח E, שבו קיימים בתי גידול רגישים, בקרקעית הים ואשר מצוי בסמיכות לאזורים ימיים רגישים, כמו שמורת "גלישת פלמחים").
"זה ממש אבסורד, שבזמן שצרכי המשק הישראלי לגז, מובטחים לעוד עשרות שנים קדימה, מהמאגרים הקיימים, המדינה מבקשת להחריף את משבר האקלים ואת הפגיעה בטבע הימי, עבור ייצוא גז, ללא תשתית עובדתית וללא דיון ציבורי מעמיק" טוענים בחברה שמציינת כי "העתירה אינה עוסקת בהפקת גז שכבר נתגלה ובניצולו, אלא אך ורק נגד ההחלטה לקדם מכרז נרחב, לחיפושי מאגרי גז חדשים, על שטח עצום, באזור הכלכלי הבלעדי של מדינת ישראל".
ההחלטה לצאת לחיפושי גז חדשים, בשטחים ימיים בהיקף עצום, של כ – 6,000 קמ"ר, בים התיכון, מומשה עד כה בהליך מקדמי בלבד, כאשר המכרז הסופי, צפוי להתפרסם בקרוב, ומכאן העתירה שהוגשה.
"החשש המרכזי בהקשר זה, הינו כי השקעה חדשה ומאסיבית של מדינת ישראל, באנרגיה פוסילית, תכשיל את האסטרטגיה האקלימית של מדינת ישראל, תפגע במאמצי שמירת הטבע בים התיכון, ואף תהא הימור כלכלי מסוכן, אשר עלול לפגוע בציבור. ההחלטה על פתיחת הים התיכון לחיפושי גז חדשים, אינה מתיישבת עם הדרישה כי החלטה מסוג זה, תתבסס על תשתית מידע מקצועית ועובדתית נאותה".
בחברה להגנת הטבע, אומרים כי קיימים סימני שאלה רבים, בנוגע לצורך ולהיגיון הכלכלי והאקלימי, בחיפושי גז חדשים, מכיוון שהפקה מסחרית של גז, משטחים חדשים אלה, אם אכן ימצא גז כזה, תחל רק בעוד עשר שנים לערך. בשנת 2033, צרכי המשק הישראלי לגז, יהיו מובטחים מהמאגרים הקיימים, וקיים ספק רב, אם יהיה ביקוש ליצוא גז נוסף לאירופה. זאת, נוכח התהליכים של מעבר מואץ באירופה, מגז, לאנרגיות מתחדשות, שהתקדם מאוד עקב המלחמה באוקראינה, ועקב המגמה להרחבת מיסוי פחמן באירופה, משיקולי אקלים.
בחברה להגנת הטבע, טוענים שהחלטה על כבילת המשק הישראלי לאנרגית גז, המחריפה את שינוי האקלים, עבור תקופה בה המשק כבר יצטרך להתבסס על אנרגיה מתחדשת, הייתה צריכה להתבסס על תשתית עובדתית משכנעת, אך זו אינה קיימת.
לאזרח הפשוט לא משנה אם כן יפיקו גז או לא…. מה נרוויח מזה??? אולי עוד כמה גובים לכמה חברי כנסת