נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין פונה לאזרחי ישראל, ערב ליל הסדר, בברכה מיוחדת לקראת חג הפסח, הנחוג השנה באופן שונה ותחת מגבלות הסגר עקב התפשטות נגיף הקורונה. בברכתו אמר הנשיא:
"עם ישראל, יקיריי. השנה אנחנו מציינים את ליל הסדר בנסיבות לא פשוטות, בצל "מכת הקורונה", הדבר המודרני, שמשיתה על כולנו גזרות קשות. פתאום אנחנו נוכחים כמה יקרים הם אותם דברים פשוטים, "פשוטים וחיים", שמרכיבים את היום-יום של כולנו. דברים פשוטים כמו לצאת החוצה, ולנשום את ריח האביב – שמלווה בכל שנה את חג הפסח; כמו התכונה הרוחשת, הישראלית כל כך, שמלווה את הסידורים וההכנות לקראת בוא החג; כמו ההתכנסות המשפחתית – האהובה והמוכרת, יחד, סביב שולחן הסדר.
פתאום, כשנכפים עלינו "ריחוק חברתי", סגר, ובידוד משפחתי, מתחדדת חשיבותה של מצוות "והגדת לבנך", של מעשה העברת הסיפור מדור לדור – מהסבות והסבים אל הבנים והנכדות, אל הנכדים והנינות. זה הסיפור שלנו, העוגן שלנו, מה שקושר אותנו יחד – גם כשאנחנו נאלצים להיות בנפרד. אבל למרות הכל, אווירת החג כבר בפתח, היא מגיעה ושורה עלינו, והיא ייחודית וסוחפת; למרות הכל נסב אל שולחן הסדר, נברך "שהחיינו", ונספר את הסיפור – לקרובים שמסובין לצדנו, וגם לאלה שקרובים לא פחות – אך נאלצים לחגוג איתנו את החג – מרחוק.
בתיאור סבלם של בני ישראל במצרים, בספר שמות, נכתב: " וייאנחו בני ישראל, ויזעקו, ויזכור אלוהים את בריתו, את אברהם, את יצחק, ואת יעקב". בימים האלה, יקיריי, כולנו מתפללים – בנפרד אבל ביחד – צעירים ומבוגרים, חילונים ודתיים, לימים הטובים שבדרך. כולנו מבקשים – "זכור לנו ברית אבות". חג פסח שמח, יקיריי. לשנה הבאה – ביחד. עם ישראל חי."
בנוסף העלה הנשיא קריאת הגדה מיוחדת לילדים ברשתות החברתיות. הנשיא סיפר לילדים על זיכרונות ילדותו מימי הפסח בירושלים שלפני קום המדינה.
בפנייתו לילדים אמר: "גם אם השנה לא נחגוג את ליל הסדר כבכול שנה, אלא בחוג המשפחה המצומצמת בלבד, אל תוותרו על כל המנהגים והשירים המיוחדים של חג הפסח. חוץ מזה, זכרו שככל שהסדר מצומצם יותר – עולים הסיכויים שלכם למצוא את האפיקומן! להתראות, ילדיי היקרים, אני מאחל לכם חג חירות שמח, ושנחזור לשגרתנו הברוכה במהרה. וכמובן – לא לשכוח להרים טלפון, או לצלצל ב"זום" לסבא וסבתא, לאחל להם חג שמח, ולשלוח חיבוק גדול גדול – מרחוק. לשנה הבאה – בירושלים הבנויה. לשנה הבאה – ביחד."