המשרד להגנת הסביבה העלה היום (א') לדיון בוועדת שרים לענייני חקיקה את חוק האקלים, המתווה את הדרך של ישראל להתמודדות עם משבר האקלים ולהשתלבותה בעולם גלובלי מאופס פליטות. דיון ועדת שרים לענייני חקיקה נדרש לשם קידום החוק להצבעה בכנסת והשלמת ההליך.
בשל התנגדות של מספר משרדי ממשלה לטיוטת חוק האקלים, הוחלט בוועדה לדון בטיוטת החוק בשבוע הבא, ועד אז לקיים שיח אינטנסיבי בין המשרדים לשם הגעה להסכמות.
השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן אמרה: "אנו נחושים להשלים את חקיקת חוק האקלים עד לוועידת האקלים בדובאי. זו צריכה להיות המשימה והמחויבות של הממשלה והכנסת, עד להשלמת התהליך. ההתחממות הגלובלית, שלא הייתה כמותה בהיסטוריה של כדור הארץ ונובעת מפליטות גזי חממה כתוצאה מפעילות האדם, לא תיפתר באמצעות הצבת יעדים נמוכים. קיים צורך דחוף בקידום חוק האקלים שאנו מובילים ונדרשת מכל שותפינו רצינות ופעולה נחושה להעברת החקיקה.
"יש משרדים שמתנגדים לחוק. כך, בסוף השבוע קיבלתי עמדה של משרד האנרגיה שדורשת להפקיד בידיו את הטיפול במשבר האקלים. אמרתי גם בוועדה היום שזה לא הגיוני ואין לזה תקדים במקומות אחרים או צידוק. החתול לא יכול לשמור על השמנת, המזהם לא ימנע את הזיהום, ואנחנו מתנגדים לכך בתוקף. נקיים שיחות בשבוע הקרוב כדי להגיע להסכמות שיהיו לטובת בריאות תושבי ישראל והסביבה".
לדבריה, "החוק מטיל יעדים, מנגנונים וחובות על הממשלה למעבר למשק מאופס פליטות ולהיערכות של המשק להשפעות של משבר האקלים על הסביבה ובריאות הציבור. הנוסח שהעביר המשרד להגנת הסביבה לאישור הוועדה כולל את התיקונים הנדרשים כתוצאה מהיעדים שהוצבו בהסכמים הקואליציוניים בין המפלגות."
ל בנוסח החוק שהגיש המשרד מוצע לקבוע יעד להפחתת פליטות גזי חממה החל משנת 2030 לפיו הכמות השנתית של פליטות גזי חממה תעמוד על 50% לכל היותר מכמות פליטות גזי החממה בשנת 2015, שאותה מוצע לקבעה בחוק כשנת הבסיס לחישוב שיעורי הפחתת פליטות גזי החממה. זאת, לעומת הנוסח הקודם, אשר עיגן את יעדי ההפחתה בשנת 2030 לפי החלטת הממשלה 171 בנושא, שבה נכתב שהכמות השנתית של פליטות גזי החממה ב-2030 תפחת ב-27% לכל הפחות בהשוואה ל-2015 (שנת הבסיס).