ידוע לכל כי החרם הנוקשה שהעולם הערבי הטיל על סוריה בעקבות פרוץ מלחמת האזרחים העקובה מדם שפרצה במדינה בשנת 2011 הסתיים, והרודן בשאר אסד חוזר להשתתף בוועידת הפסגה של מנהיגי מדינות ערב. ההחלטה על חזרתה של סוריה התקבלה ללא הצבעה. סוריה הייתה אחת משבע המדינות אשר הקימו את הליגה הערבית בשנת 1945.
במהלך חודש מאי אמור נשיא סוריה אסד להשתתף בוועידת הפסגה של 22 מנהיגים ממדינות ערב, אשר אמורה להתקיים בתאריך 19 במאי בריאד, עיר הבירה של סעודיה. דובר הליגה הערבית ג'מאל רושדי הודיע ביום ראשון, 7 במאי, כי שרי החוץ הערבים החליטו להחזיר מיד את סוריה לארגון הערבי הוותיק, וכי ההחלטה על כך התקבלה בלי שתיערך הצבעה. צעד זה נעשה מחשש כבד שאחת ממדינות ערב, או אפילו יותר, תצביע נגד, כאשר ההחלטה להחזיר את סוריה לליגה הערבית מחייבת רוב מוחלט. אחרת חזרתה של סוריה לא תצא לפועל.
חשוב לציין כי מצרים, שהיא אחת המדינות שהקימו את הליגה הערבית בשנת 1945, לחצה להחזיר את סוריה לארגון ללא תנאים. לעומת זאת, קטאר התנגדה לחזרתה של סוריה בשל התקיפות והמעצרים של חברי התנועה האסלאמית. ירדן גם הערימה קשיים כאשר היא דרשה להתנות את חזרתה של סוריה לארגון בהפסקה מוחלטת של הברחת הסמים רחבת ההיקף משטחה של סוריה לירדן.
הליגה הערבית פרסמה ביום ראשון, 7 במאי, הודעה רשמית, לציון החזרתה של סוריה לארגון וחידוש השתתפותה בכל הארגונים, הכינוסים והמפגשים הערביים. ההודעה גם קוראת לחידוש הסיוע של מדינות ערב לנזקקים המתגוררים בסוריה. ביום שבו פורסמה ההודעה, הוקמה ועדה מיוחדת בהשתתפות מזכ"ל הליגה הערבית ונציגים ממצרים, לבנון, עיראק, סעודיה וירדן, לעקוב אחרי פתרון למשבר ההומניטרי בסוריה.
ההודעה על החזרתה של סוריה לליגה הערבית עוררה הלם בכלי תקשורת רבים בעולם הערבי. פרשנים בכירים ממדינות ערב הדגישו לאחר פרסום ההודעה של מזכ"ל הליגה, כי ההחלטה להחזיר את סוריה לארגון, לאחר גינוי חריף על ההתעללות המתמשכת של הנשיא בשאר אסד באזרחי סוריה, התקבלה בלי לקיים הצבעה או להכריז על הצבעה סודית בקרב המדינות החברות בליגה הערבית. לדעת אחד הפרשנים הבכירים שחשש לפרסם את שמו, אם הייתה נערכת הצבעה חשאית, סוריה לא הייתה מצליחה לחזור לארגון. אותו הפרשן טען בתוקף כי הנשיא אסד שנוא עדיין אצל מנהיגי מדינות ערב, ולכן הוא לא היה מצליח לחזור לליגה הערבית. המנהיגים היו מחזירים את סוריה לארגון רק אם הוא היה הולך לעולמו או מסולק מהשלטון במדינה.
אין ספק כי מדובר בהחלטה בזויה ומלאת אינטרסים של מדינות ערביות מסוימות. ברור מעבר לכל ספק כי אם הייתה נערכת הצבעה חשאית, אז לסוריה לא היה שום סיכוי. היות ויש מדינות ערביות חזקות כמו מצרים וסעודיה שיש להן אינטרסים רבים בסוריה, במיוחד בכל הקשור לשיקום המדינה, אז נוצר מצב שבו הנשיא בשאר אסד הוחזר ללא הצבעה לליגה הערבית. לרודן הסורי לא מגיע לחזור לחיק הליגה, במיוחד בשל מדיניותו האכזרית והמתעללת כלפי אזרחי ארצו שנאלצים לסבול ממלחמת אזרחים איומה כבר 12 שנה. מנהיגי מדינות ערב צדקו כאשר סילקו את אסד מהליגה הערבית עם פרוץ המלחמה בשנת 2011. סביר להניח כי רוב מנהיגי העולם הערבי חושבים שהיה ראוי להחזיר את סוריה לחיק הליגה רק עם מותו של אסד או סילוקו מהשלטון.