יו"ר ועדת העבודה והרווחה ח"כ הרב ישראל אייכלר קיים ביקור מדיני בהונגריה בראש משלחת ידידות ישראל-הונגריה של חברי כנסת מסיעות הקואליציה והאופוזיציה. במהלך הביקור בן מספר הימים נפגש עם ראשי השלטון במדינה, ועם ראשי הקהילות היהודיות. זאת למען חיזוק הקשר והתמיכה של הונגריה בישראל במוסדות האיחוד האירופאי, (שם יש להונגריה זכות וטו) וכן במוסדות האו"ם. לא פחות מכך המטרה לחיזוק מעמדן של הקהילות היהודיות ורבבות התיירים היהודים המגיעים לקברי אבות וביקורים בהונגריה.
במרכז הביקור נפגשו עם ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן והרב אייכלר הודה לו: "על התייצבותכם לצד ישראל המושמצת בתקופה זו, באיחוד האירופאי ובמוסדות הבינלאומיים. תודה על כך שיהודי יכול ללכת ברחובות הונגריה מבלי שיצטרך להסתיר את זהותו ובתי הכנסת אינם מאויימים.
ח"כ הרב אייכלר סיפר כי "ישנה התחדשות גדולה של תיירות יהודית שבאים להונגריה מכל העולם, גם מישראל, לקברי אבות וקברי צדיקים וגם לעיר בודפשט. הם מסיירים בכל העיירות בהם גרו רבותיהם ואבותיהם כמו קרעסטירר ובתי העלמין הפזורים במדינה. יש משמעות רבה לעמדתה האיתנה של הונגריה, ושל אדוני ראש הממשלה, לצד ישראל ולצד העם היהודי באופן גלוי, ביכולת של היהודים להרגיש כאן בטוחים ושלווים".
ראש הממשלה ההונגרי הודה לח"כ הרב אייכלר על ביקור המשלחת הפרלמנטרית לידידות ישראל הונגריה. הוא זכר אותו בפגישתם לפני שש שנים כשהצטרף לביקורו של נתניהו בבודאפסט. אורבן סיפר על המאמצים הבינלאומיים למען ישראל ולשמירת בטחונם של יהודי הונגריה וצאצאיהם הבאים לתייר במדינה. בסיום הפגישה הזמין ח"כ הרב אייכלר את ראש הממשלה ההונגרי לביקור בישראל. "אנו מחכים לביקור שלך בארץ בשמחה רבה".
במשך שלשה ימים רצופים קיימה המשלחת פגישות רבות עם שרים וראשי הפרלמנט. בפגישה עם סגן ראש הממשלה ההונגרי, הממונה גם על הדתות במדינה, מר ז'ולט שעמייען אמר כי "האיחוד האירופי ביקש לגנות את ארצות הברית על העברת השגרירות לירושלים. רק אנחנו ההונגרים שמנו וטו על ההחלטה החצופה". הוא הוסיף וחיזק את עמדתה של הונגריה כלפי ירושלים: "לא מצאתי בכל התנ"ך את תל אביב, רק בקשר לבבל. אבל ירושלים מוזכרת בתנ"ך שש מאות פעמים", אמר סגן ראש ממשלת הונגריה והוסיף: ביום שמדינה אירופית כלשהי תעביר את השגרירות לירושלים, אנחנו נהיה שם ראשונים.
ח"כ הרב אייכלר הודה לסגן ראש הממשלה: "אני מודה לך אדוני, על מלחמתם באנטישמיות ועמידתכם במוסדות הבינלאומיים לימין ישראל והיהודים. אני מבקש שתמשיכו להגן על זכויות כל הקהילות היהודיות. אני שמח שאתם מבינים שמי ששומר על המשכה של היהדות הם ציבור שומרי הזהות המסורת והדת. יש לעודד את הקהילות הללו ואת התחיה של הזהות היהודית במדינה. לשם כך יש להשקיע בשיפוץ בתי קברות ובתי כנסת, מה שמביא את המשפחות מישראל ומכל העולם, לבוא לכן ולהתפלל על קברי אבותיהם ועל קברי הצדיקים במדינה. וכן לשמור ולהגן על הנכסים היהודיים במדינה.
לאחר מכן קיים ח"כ הרב אייכלר פגישה עם סגן שר החוץ ההונגרי מר לבנטה מאג'יאר שהתרגש אף הוא לעדכן על השגשוג והפריחה ביחסי ישראל הונגריה. הוא אף סיפר כי הוא מתעתד לבוא ולקבר בישראל. השניים סיכמו כי יפגשו שנית בירושלים.
בפגישה חגיגית שהתקיימה עם יו"ר הפרלמנט מר לאסלו קובר, גולל קובר את ההיסטוריה היהודית במדינה: "היהודים היו חלק בלתי נפרד מהתרבות ההונגרית. הונגריה הייתה תמיד מקום מקלט ליהודים מכל הפוגרומים באוקראינה רוסיה ופולין. היהודים ברחו לכאן, ופה היה להם טוב, כאן הם פרחו. אנחנו מחויבים לכל יוצאי הונגריה, כולל באזורים שנלקחו מאיתנו באזורים שהיו חלק מהונגריה בעבר. אנחנו מזדהים עם ישראל שמושמצת בעולם לשווא, כי גם אותנו משמיצים הרבה, ואנחנו מרגישים את מה שאתם מרגישים. אומרים שאנחנו נגד הדמוקרטיה, בזמן שאין יותר דמוקרטים מההונגרים. אין עוד מדינה דמוקרטית מאיתנו בכל אירופה. חיברו את השמאל הקיצוני ואת הימין הקיצוני כדי להפיל את ממשלת אורבן, וזה לא הצליח. העם הגיב ונתן לנו ניצחון של שני שליש מהפרלמנט".
כן נפגש עם השר הצעיר המקשר בין הממשלה והפרלמנט ההונגרי השר לאיוש, שדיבר בלהט על התרומה של היהודים בתרבות ההונגרית בכל הדורות ועל הקשר האמיץ בין הונגריה וישראל. כן סיפר על המלחמה העיקשת של ממשלת הונגריה נגד כל גילוי של אנטישמיות, כולל נגד הסתה מילולית נגד היהודים והכחשת השואה. יש חקיקה חמורה בענין, כולל מאסר.
ח"כ הרב אייכלר הדגיש את העובדה שניכרים דברי אמת. אני שמח שלא רק הדור המבוגר הזוכר את העבר מבין את חשיבות הקשר ושמירת האינטרס המשותף לישראל והונגריה מול עולם סוער, אלא גם הדור הצעיר ממשיך את הדרך הזו, לטובת דור העתיד.
בשיחה על משבר האנרגיה באירופה בעקבות המלחמה שם. ח"כ הרב אייכלר אמר כי "אנו מודעים למחסור החמור של אנרגיה במדינה. אני מתכוון להעלות את הנושא מול שר האנרגיה של ישראל ידידי השר ישראל כץ, הן לגבי האפשרות לספק אנרגיה בין המדינות, והן באפשרות ההובלה והשינוע להונגריה".
ח"כ הרב אייכלר קיים פגישות ממושכות גם עם ראשי הקהילה היהודית האורתודוקסית, בבית הכנסת רחוב קוזנצי, שהיה אחד מבתי הכנסת החשובים בימי השואה. וכן במרכז הקהילת של חב"ד. במהלך הפגישות שמע על האתגרים של הקהילה היהודית המקומית, ושל הישראלים המגיעים לטייל ולעבוד בהונגריה.
בנסיעה מיוחדת הגיע ח"כ הרב אייכלר לעיירה ליסקע מקום מנוחתו של הצדיק רבי הרשל'ה מליסקא בעל "אך פרי תבואה" וכן לעיירה קרעסטיר מקום ציונו של תלמידו הצדיק רבי ישעי'ה'לה מקרעסטיר זיע"א. לאחר תפילה מרגשת על הציון הק' ירד לעיירה ל"בית רבי ישעיה'ס הויז" ונפגש עם מנהלי הכנסת אורחים בקרעסטיר. בסיורו שמע על המבצע המוצלח ביום ההילולא בג' אייר, בו ביקרו רבבות יהודים בציון הק' ועל הפעילות הפנומנלית לאורך כל ימות השנה באירוח והאכלת רבבות אורחים מכל רחבי תבל, מכל העדות והחוגים. בעת שהותו היה שם אוטובוס עם קבוצת נערים ממוסד המיוחד "אוהל שרה" בבני ברק. היו שם קבוצות ומשפחות רבות. כולם התקבלו בסבר פנים יפות ובסעודות גדולות במעונו ומקום תפילתו של הצדיק. אחת הקבוצות בקשה לשמוע מהרב אייכלר את סיפורי המופת של הצדיק, ששכן בבית הזה. ראשי הכנסת אורחים נועדו עם ח"כ הרב אייכלר בקשר לתכניות הממשלה ההונגרית לתשתיות ולהשקעות ממשלתיות במקום. בפגישותיו עם ראשי השלטון הדגיש הרב אייכלר את הצורך בתיאום ושיתוף פעולה, עם היהודים המקומיים הקולטים את התיירים במקום, בכל תכניות הפיתוח לטובת המתפללים והאורחים.