לפני כשנתיים הודיעה עיריית בני ברק על החלטתה להציב ברחוב בן גוריון שבעיר, מצלמה המתעדת נהגים שנוסעים בניגוד לחוק, בנתיב התחבורה הציבורית (נת"צ). ההחלטה התקבלה כהמשך להצבת מצלמות לאורך כל ציר ז'בוטינסקי שתיעדו לאורך השנים אלפי נהגים שנסעו בניגוד לחוק.
מאז הצבתה של המצלמה ברחוב בן גוריון, תועדו גם שם, כלי רכב רבים כשהם נוסעים בנת"צ, דבר שגרר קנסות ואפילו הליכי אכיפה במקרה של אי תשלום הקנס. אלא שעל פי המידע שנחשף ב-'המחדש' מתברר, כי הקנסות שניתנו הינן בניגוד לחוק וכי עיריית בני ברק פעלה שלא כדין וחמור מכך, העירייה ידעה שהיא פועלת שלא כחוק, והייעוץ המשפטי לא הטיל דופי בכך.
על פי המידע שנחשף, לפני כחודשיים, בתאריך י"ט באדר תשפ"ג (12.03) התקיימה ישיבת מועצת העיר שלא מן המניין (ישיבה מספר 62) שעסקה בנושא הצבת המצלמה ברחוב בן גוריון, זאת למרות שהנת"צ מתועד כבר שנה קודם לכן.
במהלך הישיבה, שפרוטוקול ממנה הגיע לידי 'המחדש', עו"ד יעקב ראב"ד, משנה ליועה"מ של העירייה התבקש על ידי ראש העיר אברהם רובינשטיין, להציג הצעה שתאשר את הפעלת המצלמות. ראב"ד הסביר ואמר: "בישיבת מועצה שהיתה פה לפני כשנה אושר לאכוף את הנסיעה בנתיבי תחבורה ציבורית שמשרד התחבורה ייעוד אותם על מנת לשפר את השירות למשתמשי התחבורה הציבורית, כדי שלא יפריעו לאוטובוסים רכבים פרטיים, על מנת לשפר ולייעל את השירות בתחום הזה, שהוא מאד מאד חשוב בייחוד לתושבי העיר בני ברק שהם הצרכנים אולי המובילים בגוש דן לתחבורה ציבורית.
לדבריו, "כדי לשפר את האכיפה, כדי באמת שהאכיפה תהיה יעילה ואפקטיבית ונכונה ומוצדקת עבור התחבורה הציבורית, אז החליטו חברי המועצה שהאכיפה ברחוב ז'בוטינסקי תעשה על ידי העירייה, גם שהיא תהיה באמת הוגנת וצודקת ביחס לתושבים, שיוכלו לדון ולקבל, כי העירייה יכולה להכיר בצרכים באיזה צמתים נכון לאכוף, באיזה צמתים לא נכון לאכוף, באופן יותר מושכל ונכון מאשר משרד התחבורה. כרגע יש נתיבי תחבורה ציבורית נוספים שנוסעים בתחומי העיר בעיקר ברחוב בן גוריון. יכול להיות שיהיה בעתיד גם במקומות נוספים".
אלא שאז גילה ראב"ד את השערורייה: "מאחר וההחלטה הקודמת צומצמה רק לרחוב ז'בוטינסקי, אז מוגשת כאן למעשה את אותה החלטה, כאשר זה לא מוגבל לרחוב ז'בוטינסקי אלא נתיבי תחבורה ציבורית בכלל ולמקומות שבהם זה באמת נדרש כדי לאפשר תחבורה ציבורית טובה ויעילה".
סגן ראש העיר, גדליהו בן שמעון (ש"ס) עצר את דבריו של המשנה ליועהמ"ש וביקש להבין: "אז מה עושים עם כל הדו"חות שהתקבלו ברחוב בן גוריון שזה לא עבר אישור מליאה?" עו"ד יעקב ראב"ד, לא ידע להשיב.
בן שמעון הוסיף והקשה: "יש לך סעיף חוק מפורש (27/א) שכותב לך במפורש: הפעלת סמכויות הרשות המקומית לפי סעיף זה מותנית באישור מליאת מועצת הרשות המקומית. וכמו שאדוני הזכיר, רק רחוב ז'בוטינסקי עבר אישור מליאה. רחוב בן גוריון לא עבר אישור מליאה".
המשנה ליועץ המשפטי, שאמור לשמור על החוק, לא הכחיש את הדברים, אולם היה לו תירוץ מקומם במיוחד: "לא פנו אלי".
בישיבת מליאת מועצת העיר המשיכו הצדדים לנהל דין ודברים בנושא, תוך שהם מתווכחים על הצורך בהצבת המצלמות, אולם על דבר אחד לא היה ויכוח: המצלמה ברחוב בן גוריון בעיר בני ברק, הופעלה במשך שנה ואף למעלה מכך שלא על פי דרישת המשטרה, או נת"ע, זאת למרות שהיא לא הייתה חוקית וממילא הקנסות שהיא העניקה והליכי האכיפה שהפעילה, היו שלא כדין.
יצויין כי על אף שחלפו חודשיים ממועד פרסום הדברים במליאת מועצת העיר, בעירייה לא עשו דבר כדי לפנות לנוסעים שנפגעו מכך.
מעיריית בני ברק לא התקבלה תגובה וכשזו תתקבל, נפרסמה אי"ה.
גנבים ותיקים
מה הבעיה תכלס הנהגים נסעו לא כחוק אז קיבלו דו"ח ואם שוטר תנועה היה נותן לך את הדוח אז זה יהיה בסדר
מנסיון אין שילוט ברור ובולט לנהגים מתי מותר להכנס לנתיב ציבורי כדי לפנות לכביש ימינה. ונהג שלא מכיר את המקום אלא רק הזדמן למקום מקבל קנס גם שהוא אדם הגון ולא עבריין תנועה.
טענה תמוהה, אם מישהו יקח לך מהארנק כסף באותה טענה, מה תגיד?
החוק הוא חוק בכל מקום! העירייה אינה משטרה, ואינה יכולה להוציא כסף באופן לא חוקי, בגלל שלשוטר זה כן חוקי.
אין לך רישיון ולכן אתה מדבר ככה
זה לא תפקיד של עיריה להציב מצלמות בכביש ראשי כגון ז'בוטינסקי. המטרה שלהם להכניס כספים לעיריה מקנסות ולא טובת הנוסעים בתחבורה הציבורית. כמה כבישים משובשים יש בעיר שהורסים את תקינות הרכבים הפרטיים. וכמה שלטים שלא החליפו אותם שנים או חיסרון בשילוט לרכבים אפילו באין כניסה . כמה מידרכות משובשות שמסכנות הולכי רגל וגם ילדים. ואף אחד לא יכול להטיל קנסות על העיריה. ובנוסף אין שילוט ברור ובולט לנהגים מתי מותר להיכנס לנתיב תחבורה ציבורית כדי לפנות לצאת לפניה ימינה וכו' ולכן גם מי שאינו עבריין תנועה מקבל קנס אם מחוסר ידע נכנס לנתיב ציבורי קצת מוקדם מדאי.
ערייה הכי זבל שיש… צריך להעיף אותם.
לא רק בבני ברק….
בכל ישוב חרדי שיש בו תושבים פרייארים , אי אפשר לצפות לשירות עירוני
לא הבנתי מה החידוש ….
ממתי שומרים בכלל בישראל את זכויות האזרחים ?
כל אחד מייצר חוקים לפי מה שנוח לו
החוקים שנאכפים הם בדרך כלל לרעת האזרחים