צילומי לוויין שהגיעו לידי סוכנות הידיעות אי-פי ושנחשפים היום (שלישי), מראים כיצד איראן מתקדמת בבניית מתקן גרעיני תת-קרקעי במרכז המדינה. כך מדווח בהארץ. המתקן, שממוקם סמוך לאחת הפסגות של רכס הרי זגרוס, בנוי כל כך עמוק מתחת לפני האדמה כך שלפי מומחים, גם אמצעי הלחימה הקיצוניים ביותר שהאמריקאים יכולים לתקוף באמצעותם — ככל הנראה לא יוכלו להשמיד אותו.
צילומים מראים את היקף העבודה באתר: מומחים שניתחו, למשל, את גודל ערימות הפסולת במקום, לצד נתוני לוויין נוספים, העריכו כי עומק המתקן הוא בין 80 ל-100 מטרים. כמו כן, המקום — שמשתרע על פני 2.7 קמ"ר — מוגן באמצאות סוללות נ"מ, גדרות ועל ידי כוחות משמרות המהפכה. צילומי הלוויין גם מצביעים כי לאתר יש ארבע כניסות שנחפרו בצלע ההר, שתיים במזרח ועוד שתיים במערב
איראן טוענת, כי המבנה החדש נועד להחליף את מתקן ייצור הצנטריפוגות העילי בנתאנז, שנפגע בשריפה ביולי 2020. טהראן ייחסה לישראל את אותו מעשה חבלה. קלסי דיוונפורט, מנהלת תחום מדיניות אי-הפצת נשק גרעיני במכון המחקר Arms Control Association, אמרה כי השלמת בניית המתקן "תהיה תרחיש בלהות שמעלה את הסיכון לסבב הסלמה חדש.
הנה לא ינום ולא יישן שומר ישראל!!!!
חופרים קבר לעצמם