ועדת השחרורים שבבית הסוהר מעשיהו קיבלה את עמדת הפרקליטות, וקבעה כי אין לה סמכות לדון בבקשת אסיר העולם וליד דקה להורות על שחרורו המוקדם מטעמים רפואיים. הוועדה קבעה כי בקשתו תועבר לדיון בפני ועדת שחרורים מיוחדת, לאור העובדה שהוא אסיר עולם.
כזכור, בעבר נקצב עונש מאסר העולם של דקה ע"י נשיא המדינה ל-37 שנות מאסר, לאחר שהורשע ברצח החייל משה תמם הי"ד. ב-1984 היה דקה שותף בחוליה שתכננה את חטיפתו לצורכי מיקוח של תמם, במטרה להבריחו לסוריה, אך משלא הצליחו בכך רצחו חבריו לחוליה את תמם לאחר עינויים.
דקה וחברי החוליה נתפסו ב-1986, בזמן מעצרו הודה דקה כי ידע על הכוונה לרצוח את החייל ובמרץ 1987 הורשע בבית המשפט הצבאי בלוד בגין עבירות של ירי לעבר אנשים, אימונים צבאיים, חבלה גופנית חמורה וחברות בארגון עוין. הוא נידון למאסר עולם ונקבע שהיה שותף שווה לרצח שבוצע בפועל בידי חבריו לחוליה והנשיא לשעבר שמעון פרס קצב את מאסרו ל-37 שנות מאסר.
דקה הגיש בקשה לשחרור ממאסר מטעמים רפואיים, שנתמכה במסמכים רפואיים והדיון נקבע לפני ועדת השחרורים בכלא מעשיהו. במהלך הדיון העלתה פרקליטות מחוז מרכז (פלילי) את טענת חוסר סמכותה של הוועדה לדון בבקשה, לאור העובדה שמדובר באסיר שהוא בבחינת אסיר עולם.
בהחלטתה ציינה הוועדה, כי "כל בקשה לשחרור מוקדם שמגיש אסיר עולם, בין אם מדובר בשחרור מוקדם על תנאי בתום שני שלישים מתקופת המאסר, ובין אם מדובר בשחרור על תנאי מטעמים רפואיים, נתונה לסמכותה של ועדת שחרורים מיוחדת", והוסיפה כי "אין ולא יכולה להיות מחלוקת על כך שהאסיר, אשר נשא בעונש מאסר עולם, הינו 'אסיר עולם' על פי ההגדרה בחוק", על אף שנידון ב-2018, בעודו מרצה את מאסר העולם, לעונש מאסר מצטבר נוסף.
לאור החלטה זו, הדיון בבקשתו יועבר כאמור לוועדת שחרורים מיוחדת
הוא צריך למות בכלא. לא לטפל בו
אין מקום לאנשים כאילו במדינה שימות בכלא