שרי הממשלה צפויים לדון הערב בהקלות הצפויות בהסגר כשבהמשך מתכוננת גם הצהרה של ראש הממשלה נתניהו שיפרט על המהלכים. פתיחת החנויות, כך מסתמן, תחל רק ביום שני ולא מחר. גורמים שנוכחים בדיונים אומרים כי בממשלה רוצים לתת זמן לבעלי העסקים להיערך לביצוע ההתאמות הנדרשות לצורך פתיחת החנויות.
התנאים לפתיחת עסקים, כפי שנקבע בדיונים, יהיו חציצה בין הקופאי לבין הלקוחות, רישום לקוחות באפליקציה ייעודית ומדידת חום לנכנסים. בשלב הראשון ייפתחו חנויות שירות לבית, טמבוריות וחנויות מחשוב ואלקטרוניקה. לא ייפתחו חנויות צעצועים, הנעלה והלבשה.
לפי הפרטים שעולים מהדיונים, יותרו תפילות במניין בשטח פתוח עם הגבלה ל-10 משתתפים לכל היותר. עוד מסתמן כי יותר גם קיום בריתות עד 20 איש. בסוגיית המשפחתונים הושג סיכום שלפיו שלוש משפחות יוכלו לשמור יחדיו על הילדים עם גננת פרטית. משרד הבריאות דרש בתחילה שלכל משפחתון תישלח גם סייעת מהעירייה, אך משרד האוצר התנגד לכך.
גורמים בדיונים: "לאחר שמשרד הבריאות הראה בשלב הראשון נכונות לפתוח חנויות ועסקים, כעת, כשמגיע שלב הניסוחים, הם מערימים קשיים גדולים ומוסיפים דרישות לא הגיוניות ולא מבוססות". לפי הגורמים, משרד הבריאות מעלה "שורה ארוכה של דרישות שחלקן מעלות קשיים בשטח".
בהצהרה המתוכננת שיישא ראש הממשלה נתניהו צפויים להשתתף גם מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד ומנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב. השניים ינסו להציג חזית אחידה לפיה שני המשרדים הולכים יחדיו לעבר ההקלות במשק, למרות המחלוקות בדיונים.
נתניהו הודיע ביום חמישי כי מרחב היציאה לפעילות ספורטיבית יורחב ל-500 מטרים והיא תותר בזוגות. הנושא עורר מחלוקת בישיבה שהתקיימה אמש בהשתתפות שר האוצר כחלון, השר לביטחון פנים ארדן, ראש הממשלה נתניהו, ממלא מקום המפכ"ל מוטי כהן, ראש המל"ל מאיר בן-שבת ומנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב.
בישיבה שאל השר כחלון: "מה הטעם להעלות את המגבלה מ-100 ל-500 מטר אם בכל מקרה מתירים לצאת לקניות שאינן חיוניות?". שר האוצר הציע לבטל את ההגבלה, אך ראש הממשלה החליט בכל זאת להותיר את ההנחיה על כנה.
משרד הבריאות דרש לקבוע חובה חוקית לעטיית מסכה וסנקציות פליליות, אך הנושא עדיין לא הוכרע. לגבי הגיל השלישי, גורמים שמעורים בנושא אומרים שהעניין טרם הוכרע. משרד הבריאות רוצה להטיל הגבלות ספציפיות, אך גורמים במשרד האוצר מתנגדים לכך.
הציבור נשאר מבולבל וללא תשובות
האם יש יעדים לירידה בתחלואה?
מה יקרה במקרה של התפרצות חדשה ?
מה יעלה בגורלם של העובדים בקבוצות הסיכון לטווח הארוך ?
רבות מהשאלות נותרות ללא מענה
יציאה אין – אסטרטגיה אאוט