שר האוצר בצלאל סמוטריץ' נועד בשעה זו עם שרי האוצר של המדינות החברות בארגון ה-OECD במושב העוסק בתחזיות הכלכליות של הארגון.
בדבריו, התייחס השר למקומה של ישראל בקהילה הבינלאומית ולהיותה של ישראל המדינה היחידה החברה בארגון מבין מדינות המזרח התיכון, עובדה היכולה לחבר את הארגון לאיזור ולהעמיק את שיתופי הפעולה הביליטריאליים.
השר הדגיש את יחס החוב תוצר הנמוך של ישראל, את היכולות המתקדמות בתחומי הדיגיטל, הכלכלה החדשה והיותה של האוכלוסייה צעירה ומתקדמת, כמאפיינים יחודיים שיכולים לסייע לישראל לצלוח בשלום את התקופה הכלכלית הסוערת הנוכחית. בנוסף ציין השר את הדו"ח הסביבתי של ה-OECD וישראל על מצב איכות הסביבה בישראל.
לדברי סמוטריץ': "ישראל רואה חשיבות רבה בשיתוף פעולה בין לאומי לצורך התמודדות עם אתגרים גלובאליים וחוצי גבולות ול-OECD תפקיד חשוב ומרכזי בכך. אנו חולקים ערכים משותפים, שמביאים אותנו כאן סביב שולחן הדיונים הזה, כדי לקדם מדיניות מתואמת ומושכלת בשלל התחומים שעומדים על סדר היום הגלובלי המשותף שלנו.
אנו תומכים בקידום של פעילות הארגון מול מדינות דרום מזרח אסיה, ואמריקה הלאטינית. אנו רואים חשיבות בהרחבת הייצוג הגיאוגרפי ב-OECD. על רקע זה ישראל נמצאת במצב ייחודי בו היא המדינה היחידה מהמזרח התיכון החברה ב-OECD, והיא יכולה לשמש גשר כניסה לארגון לאיזור, ולמלא תפקיד מרכזי בקירוב המזרח התיכון לתחומי הפעילות המרכזיים של ה-OECD, מתוך הערכה כי פיתוח כלכלי והעמקת שיתופי פעולה בינ"ל הם בעלי תרומה ליציבות הגיאופוליטית ישראל, כמו רבות ממדינות ה-OECD עומדת בפני אתגרים כלכליים דומים: אינפלציה גבוהה ביחס לשנים קודמות, המלווה בהאטה כלכלית. עם זאת לישראל יחס חוב תוצר נמוך, יכולות מתקדמות בתחומי הדיגיטל, והכלכלה החדשה, ואוכלוסייה צעירה. כל אלה מהווים מאפיינים יחודיים שיכולים לסייע לישראל לצלוח בשלום תקופה זו. אנו קשובים להמלצות ה-OECD הן במפגש זה, והן בדוח' הכלכלי האחרון על ישראל, שהוגש לנו לפני חודשים אחדים.
ישראל וה-OECD השיקו ממש בימים אלה את הדו"ח הסביבתי על ישראל. אני מברך את צוותי הארגון העוסקים בתחום איכות הסביבה. ישראל באמצעות הדו"ח הזה תתקדם עוד בתרומתה למצב האקלים.
אנו מברכים על הקמת הפורום הגלובאלי על טכנולוגיה. ההתפתחות הטכנולוגית המואצת מהווה הזדמנות משמעותית לצמיחה אך גם יוצרת אתגרי מדיניות המחייבים התייחסות מצד ממשלות. אני סבור שלישראל, כמדינה בעלת מובילות טכנולוגית, יכולה להיות תרומה משמעותית לקהילה הבינ"ל בעניין זה.
ישראל שואפת להעמיק את פעילותה ב-OECD במגוון תחומים, כדי להנות מהיתרונות הייחודיים של חברות בארגון זה. על מנת לאפשר ל -OECD להיות רלוונטי כלפי מדינות נוספות יש חשיבות רבה לפעול לגיוון לאומי של כח האדם של הארגון בכדי שייצג באופן נכון יותר את המדינות החברות וישקף נקודות מבט שונות ומגוונות בעבודת הארגון.
לסיכום, אני מברך את כל הגורמים שנטלו חלק בארגון הכנס ולאחל לכולנו כנס פורה ומוצלח אשר יעמיק את שיתוף הפעולה בינינו.