ידוע לכל כי ההנהגה בטהרן נוהגת לשגר לאחרונה אזהרות למדינות המערב, ובראשן ארה"ב וישראל, באמצעות פיתוח טילים חדשים ומשוכללים. נשיא איראן, איברהים ראיסי, חשף ביום שלישי, 6 ביוני, את טיל ה"פתאח" החדש שלטענת השלטון האיראני "אפילו כיפת הברזל הישראלית לא תוכל לעצור אותו". אין ספק כי איראן מנסה יותר ויותר לשכלל את תוכנית הטילים הנרחבת שלה, והיא מנסה באמצעותה להטיל אימה על מדינות המערב.
כאשר ברקע ישנם איומים מרומזים במדינת ישראל בנוגע לאפשרות של תקיפה מאסיבית של מתקני הגרעין האיראניים, ההנהגה בטהרן דאגה לחשוף בשבוע שעבר טיל חדש ומשוכלל הנחשב לטיל היפר סוני לטענתה. טיל זה מסוגל לנוע במהירות עצומה, ובכך להצליח לחמוק ממערכות הגנה אוויריות שנועדו לפוצץ אותו לפני ההגעה ליעד. יש להוסיף כי טילים היפר-סוניים יכולים לטוס פי חמישה מהר יותר ממהירות הקול ובמסלולים מורכבים, כך שיותר קשה ליירט אותם בהשוואה לטילים מסוגים אחרים. מדינות רבות החלו לפתח טילים היפר-סוניים בשנים האחרונות, וטילים מהסוג הזה אף משמשים את צבא רוסיה במלחמה העקובה מדם באוקראינה.
ההנהגה האיראנית גאה מאוד בטיל החדש, המכונה בשם "פאתח" ("כובש" בשפה הפרסית), ואשר מסוגל לטענתה לנוע במהירות עצומה של כ- 15 אלף קמ"ש, ושיש לו טווח טיסה של 1,400 ק"מ. לפי מקורות שונים, האיראנים לא הציגו הוכחות לטענות שהציגו לגבי היכולות של הטיל. בדיווח נרחב של הטלוויזיה הממלכתית האיראנית נטען בתוקף כי הטיל "פאתח" מסוגל "לחמוק" ממערכות ההגנה האוויריות של ארה"ב וישראל.
הדיווח הטלוויזיוני הזכיר מפורשות את מערכת כיפת ברזל של ישראל וטען כי אפילו היא לא תהיה מסוגלת לעצור את הטיל החדש והמשוכלל. נדמה כי ישראל אינה חוששת במיוחד מהטיל "פאתח", במיוחד לאור העובדה שכיפת ברזל אינה מיועדת ליירט טילים ארוכי טווח. לשם כך פיתחה ישראל מערכות אחרות במהלך השנים האחרונות, כמו חץ וקלע דוד.
ההנהגה בטהרן הייתה מעוניינת ליצור מסע תעמולה רחב היקף סביב חשיפתו של הטיל החדש. היא חשפה את הדגם של הטיל בטקס מסודר ששודר במסגרת הטלוויזיה הממלכתית האיראנית, בהשתתפות הנשיא איברהים ראיסי ובכירים נוספים המשתייכים למשמרות המהפכה. ראיסי אמר שאיראן מייצרת טילים על מנת להגן על עצמה מפני אויביה וכדי למנוע מהם מחשבה כלשהי על תקיפה צבאית באיראן. הנשיא האיראני הוסיף בשחצנות כי כוח ההרתעה של איראן תורם לביטחון באזור המזרח התיכון.
השחצנות האיראנית הייתה כה גדולה עד שאפילו מפקד חיל-האוויר והחלל של כוח קודס במשמרות המהפכה, עלי חאג'יזאדה, דיבר בהתלהבות רבה במהלך הטקס. הוא אמר בביטחון רב שבאמצעות השימוש בטיל ה"פאתח" איראן תוכל לפגוע בכל מטרה בטווח של 1,400 ק"מ בצורה מדויקת ומבלי שמערכות ההגנה האוויריות יירטו אותו. המפקד האיראני הבכיר רמז בכך למערכות המשוכללות של ארה"ב וישראל.
ההנהגה האיראנית נוהגת להצהיר יותר ויותר בשנים האחרונות על הישגיה הטכנולוגיים בתחום הטילים, שבו היא משקיעה כמויות אדירות של כסף, אך קשה לאמת את היכולות האמיתיות שלהם. טהרן נוהגת להדגיש את תוכנית הטילים הענפה שלה נועדה למטרות הגנה בלבד, אך מדינות המערב ובראשן ארה"ב וישראל חוששות שהיא עשויה להשתמש בטילים הללו גם כאמצעי שיגור של נשק גרעיני. טהרן שבה ומצהירה כי אין לה כוונה להשיג נשק מהסוג הזה.
נדמה כי מדינת ישראל אינה מודאגת מחשיפתו של הטיל האיראני החדש. שר הביטחון יואב גלנט הגיב לפני מספר ימים להצהרה האיראנית ואמר שלכל פיתוח מהסוג הזה יש לישראל מענה טוב יותר, בין אם זה ביבשה, באוויר או בים, הן באמצעים הגנתיים והן באמצעים התקפיים. ברור שלצה"ל יש את כל הכלים הדרושים להתמודד עם הטיל האיראני החדש.
אין ספק כי איראן מגבירה את מאמציה לייצר טילים עוצמתיים במטרה להשתמש בהם בעת מלחמה. אולם היכולות של אותם טילים משוכללים מוטלות בספק, וייתכן מאוד שבזמן אמת הם לא יפעלו כראוי. יכול להיווצר מצב שהם אפילו ייפלו זמן קצר לאחר שיגורם בשטח איראן. ברור שלמדינת ישראל יש את כל היכולות הדרושות להתמודד מול טיל שכזה. אולם בירושלים יודעים היטב שיש צורך להיות בכוננות מתמדת גם בכל מה שקשור לפיתוח טילים איראניים, דוגמת ה"פתאח". היכולות של הצבא האיראני הן די מוגבלות, וצה"ל יודע שהוא יוכל לנצל זאת בזמן אמת. צריך לזכור שטהרן מנהלת מסע תעמולה נרחב לגבי תוכנית הטילים שלה, אבל דיבורים לחוד ומעשים לחוד. סביר להניח כי האיראנים ימשיכו לנקוט בקו הזה גם בחודשים הקרובים, וצריך לעקוב אחרי המגמה הזו ולשים לב להתפתחויות הטכנולוגיות השונות.