מליאת הכנסת אישרה היום (שלישי) את המלצת הוועדה המשותפת של ועדת החוץ והביטחון וועדת החוקה, חוק ומשפט בעניין הארכת תוקף ההכרזה על מצב חירום. 3 חברי כנסת תמכו באישור ההמלצה לעומת אחד שהתנגד.
ביקשה כי הכנסת תכריז על מצב חירום למשך שנה נוספת. על פי תקנון הכנסת, הוועדה המשותפת לוועדת החוץ והביטחון וועדת החוקה בוחנת את הצורך להכריז על מצב חירום, את התקנות לשעת חירום שהותקנו מכוח ההכרזה האחרונה ואת החקיקה שתוקפה מותנה בקיומו של מצב חירום, ואז מביאה את המלצותיה לאישור מליאת הכנסת.
עם הקמת המדינה, הכריזה מועצת המדינה הזמנית על מצב חירום. ההכרזה לא כללה הגדרה של מהו אותו "מצב חירום", היא לא הוגבלה בזמן, והיא מעולם לא בוטלה. להכרזה על מצב החירום שתי השלכות עיקריות: 1. הסמכת הממשלה להתקין תקנות שעת חירום, בהתאם להוראות חוק היסוד, שבכוחן לגבור על חקיקת הכנסת. 2. ישנה חקיקה התלויה בהכרזה על מצב חירום, היינו, תוקפם של חוקים וחקיקת משנה שהותקנו מכוח היותם תלויים בקיומו של מצב חירום.
אף שהנסיבות ששררו במדינת ישראל בשנותיה הראשונות השתנו, קיים מאז מצב חירום על פי הגדרות אלו, והכנסת והממשלה מאריכות אותו באופן עקבי. הסיבה לכך היא שבמשך השנים נחקקו חוקים רבים ובהם הוראות המותנות בקיומו של מצב חירום, וביטול מצב החירום יביא לביטולן של הוראות אלה. בשנים האחרונות פועלות הכנסת והממשלה לניתוק החקיקה שהצורך בה קיים גם בשגרה מהזיקה להכרזה על מצב חירום.