על רקע המתיחות הגואה מול חיזבאללה והחשש מפריצת מלחמה, ועדת החוץ והביטחון, בראשות ח"כ יולי אדלשטיין, קיימה היום דיון מדיני-ביטחוני, בהשתתפות ראש הממשלה, ח"כ בנימין נתניהו. ראש הממשלה נתניהו אמר לחברי וועדת החוץ והביטחון כי "הגרעין אינו האיום היחיד אשר נשקף מאיראן – איום הטילים דורש קשב ותשומות רבים".
בתחילת הדיון נשאו יו"ר הוועדה וראש הממשלה דברים קצרים.
יו"ר הוועדה, ח"כ יולי אדלשטיין אמר בפתח הישיבה: "אנחנו פותחים את ישיבת חוץ וביטחון ושמחים לארח כאן היום את ראש הממשלה. מטבע הדברים, הוועדה עסקה בחודשים האחרונים לא מעט בנושא תקציב הביטחון של הגופים הביטחוניים, גם שמענו כאן בכירים בצה"ל וביקרנו ביחידות השונות. אבל דווקא בשל כך, חשוב לנו היום להתרכז בדירקטיבה המדינית ובהנחיות הדרג המדיני לשירותי הביטחון וצה"ל. אנחנו עדים לשיח ער במדינת ישראל סביב הנושא של אפשרות לעימות רב זירתי ועלינו להיות מוכנים לכל תרחיש".
ראש הממשלה, ח"כ בנימין נתניהו גילה בדיון את עיקר הדאגה הישראלית, איראן. "למעלה מ-90% מהבעיות הביטחוניות שלנו נובעות מאיראן וגרורותיה, והמדיניות שלנו מכוונת לצד הרחבת מעגל השלום, לבלימתה של איראן והגרורות.
לדבריו,"העמדה שלנו ברורה, שום הסכם עם איראן לא יחייב את ישראל שתמשיך לעשות הכל כדי להגן על עצמה. ההתנגדות שלנו לחזרה להסכם המקורי, אני חושב שהיא פועלת, אבל יש עדיין ניגודי השקפות ואנחנו לא מסתירים אותם, גם לגבי הסכמים קטנים. אנחנו אומרים את עמדתנו בצורה ברורה גם בחדרים סגורים וגם בחדרים פתוחים.
ביד אחת אנחנו פועלים לבלום את איראן וביד השנייה אנחנו פועלים במרץ להרחיב את מעגל השלום. הדברים הללו מעמידים בפנינו אתגרים גדולים וגם הזדמנויות גדולות".
ראש הממשלה אמר כי הביטחון אפשר את צמיחתה הכלכלית של ישראל, והכלכלה מאפשרת עוד עוצמה ביטחונית ומדינית. ראש הממשלה הוסיף כי לדעתו יש מקום להגדיל את תקציב הביטחון, ואף לשקול להגדיל את אחוז תקציב הביטחון מהתל"ג בצורה קבועה, דווקא לאור מצבה הכלכלי הטוב של ישראל.
העוצמות הכלכליות והביטחוניות הם חלק חשוב בנכסיות של ישראל כלפי מדינות רבות בעולם ומאפשרות לה להביא הישגים מדיניים, כמו "הסכמי אברהם". ככל שישראל תייצר הסכמי שלום עם העולם הערבי, כך תתערער התקווה בקרב אויביה של ישראל כי היא תיעלם או שניתן יהיה לנצח אותה.
לאחר מכן החל ראש הממשלה לסקור את תמונת המצב המדינית ביטחונית של ישראל בחלוקה לזירות השונות, כאשר הדגש הוא על היערכות לאתגר הרב-זירתי, ולכך יש נגזרות בפעילות ההתקפית ובהיערכות ההגנתית – למשל בנושא המכשול בגבולות.
ראש הממשלה הדגיש מספר פעמים כי יש לזכור כי הגרעין אינו האיום היחיד אשר נשקף מאיראן, וכי איום הטילאות דורש תשומות וקשב רבים.
ראש הממשלה התייחס בסקירתו ליחסי ישראל עם המעצמות השונות, ובראשן ארה"ב, בעלת הברית הקרובה ביותר, כאשר ראש הממשלה הדגיש כי היחסים עימה במצב מצוין והוא בקשר שוטף עם כל גורמי הממשל.
במהלך הדיון התייחס גם ראש לממשלה לשיקולים והאיזונים השונים באשר לעמדת ופעילות ישראל בנושא של מלחמת רוסיה-אוקראינה.
עוד התייחס לשאלת הגברת מעורבות השב"כ בלחימה באלימות בחברה הערבית, כאשר ראש הממשלה אמר שהוא תומך בדבר, אך יש שיקולים רבים שיש לשקול לגבי האופן וההיקף של השימוש בשב"כ בנושא, ובדיוק לשם כך הוטל על ראש המל"ל, צחי הנגבי, לגבש עבודת מטה מהירה בנושא.