מליאת הכנסת אישרה אמש (רביעי) בקריאה טרומית את הצעת חוק מגבלות על חזרתו של מורשע במעשה טרור לסביבת נפגעי העבירה, של ח"כ לימור סון הר-מלך, אליה הוצמדה הצעה של ח"כ חוה אתי עטיה מהליכוד. בהצעה תמכו 18 חברי כנסת, אל מול 6 מתנגדים, והיא תועבר לדיון בוועדה לביטחון לאומי.
מוצע לקבוע כי בית המשפט יהיה רשאי להטיל מגבלות על חזרתו של מורשע בעבירות טרור לסביבת נפגעי העבירה, כגון מגבלות על מקום המגורים, עבודה או לימודים בקרבת מקום העבודה, מגורים או לימודים של נפגעי העבירה. עוד מוצע להסמיך את בית המשפט לקבוע את תקופת הזמן בה יחולו המגבלות, האזור בו יחולו המגבלות, וכן למנות מומחה מטעמו בכדי לחוות דעתו על מצב נפגעי העבירה. בנוסף, מוצע לקבוע זכות עיון חוזר, ערר וערעור למבצע העבירה שהוטלו עליו המגבלות האמורות, וכן לקבוע חובת דיווח לכנסת בעניין אכיפת החוק.
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "עם ריבוי של שחרורים של פעילי טרור מהכלא, בין אם כתוצאה מריצוי עונשם או כתוצאה מעסקאות ומחוות שונות כלפי הרשות הפלסטינית, אנו רואים שחרור של פעילי טרור, חלקם עם תעודות זהות כחולות, שחוזרים ליישוביהם השוכנים בקרבה לישובים של המשפחות שבהם פגעו, ואף בישובים או בערים עצמם ממש, וקיים סיכוי רב שמשפחת הקורבן או חלל האיבה תפגוש את פעיל הטרור בכל פינה במרחב הציבורי.
גם מבלי להתייחס להערכת מסוכנותו של פעיל הטרור המשוחרר, ובוודאי לאור הנטייה לרצידיביזם של פעילי הטרור, בין אם שוחררו באופן רגיל או בעסקה, יש להתחשב בנזק הנפשי שפעיל הטרור עלול לגרום לנפגע האיבה ולשאר הציבור.
באיזונים שיש לבצע בין הקושי שייגרם לפעיל הטרור המשוחרר, לבין תחושות הכאב הרב, הלב הדומע, היגון, הצער העצום באובדן בן משפחה, תחושות אשר ילוו את משפחות נפגעות פעולות טרור לעולמי עולמים, ולבין החשש להעצמת הכאב הנפשי הכרוך בחזרתו של פעיל הטרור לאזור המגורים של בני המשפחות, הרי יש לעשות את המינימום שנותר בחיבוק בני המשפחות, ולבכר את הרחקת פעיל הטרור מבני המשפחות".
איזה חוק חכם רק חבל שבמפגש הראשון לא ניסו יותר למנוע