לפני כחודש הגיע לבית החולים וולפסון מטופל בן 45, חולה קורונה ללא מחלות רקע, אשר אושפז במצב קשה.
ב-25 במרץ חובר החולה חובר למכונת לב ריאה (אקמו) וביום חמישי האחרון הוא התעורר, לאחר שכבר היה על סף מוות.
בבית החולים מציינים כי החולה ניצל ניצל בזכות הטיפול המסור של הצוות המטפל בהובלת ד"ר זיו רוזמן, ד"ר חגי דקל וד"ר אריה סורוסקי. כעת מצבו יציב, הוא נגמל ממכשיר האקמו ומתקשר עם סביבתו, כאשר אשתו, שגם החלימה מקורונה, נמצאת לצידו.
ד"ר חגי דקל, מנהל המחלקה לניתוחי לב-חזה וראש צוות האקמו בבית החולים, ציין "לבית החולים וולפסון יש ניסיון עשיר מאד בשימוש במכשיר האקמו בילדים ובמבוגרים שזקוקים לחיבור למכשיר אחרי ניתוח לב. אנחנו שמחים שאנו יכולים להשתמש בכל הידע והניסיון הרב שצברנו עכשיו במשבר הקורונה ולהציל חולים שנזקקים למכשיר ובעצם להציל את חייהם. אנו גם שמחים מאד כשאנו נקראים ויוצאים עם צוות מיוחד לבתי חולים אחרים ללא מכשיר אקמו לחבר גם שם חולים לאקמו ולה6ביאם להמשך טיפול אצלנו בוולפסון".
"חשוב לציין שהחיבור למכונת האקמו דורש עבודת צות עם טכנאי מכונת לב ריאה ואחיות חדר ניתוח וללא עזרתם ויכולתם המקצועית לא היינו יכולים להפעיל את מערך האקמו המפותח כל כך שלנו", הוסיף ד"ר דקל.
ד"ר אריה סורוקסקי, מנהל המחלקות לטיפול נמרץ בוולפסון, הוןסיף, "כעת כשהוא בהכרה מלאה ונושם בכוחות עצמו ללא שום תמיכה נשימתית אני רוצה להוקיר תודה לרופאים הנפלאים מהמחלקה לטיפול נמקץ שטיפלו בו: ד"ר יוליה חייפץ, ד"ר גירש זהבה, ד"ר בוריס רוזבסקי ולכל הצוות הנפלא בבית החולים".
ד"ר זיו רוזמן, רופא בכיר במחלקות לטיפול נמרץ בוולפסון, ציין כי הוא "מאושר שכל העבודה הקשה הביאה להצלת חיים. אלו הרגעים והמקרים שזוכרים לכל החיים ונותנים לנו כח ומוטיבציה להמשיך לעסוק ברפואה למרות השעות הארוכות והלחצים המתמשכים שאנו חווים".