כ- 77,201 אזרחים בישראל הנושאים במקצוע עריכת הדין יצעדו היום (ג) אל הקלפיות ויוכלו להצביע ב- 106 אתרי הצבעה, ב- 171 קלפיות וב-67 יישובים ברחבי הארץ אשר יכסו את ששת מחוזות לשכת עורכי הדין.
על מנת להיבחר לראשות הלשכה על המועמד המנצח לגרוף לפחות 40% מסך קולות המצביעים. ככל שאף אחד מבין המתמודדים לא יחצה את הרף הנדרש הרי שבתוך שבועיים יתקיים סבב בחירות נוסף שני במספר בו המועמד שיזכה במרב הקולות ייבחר לתפקיד הנחשק.
הבחירות ללשכת עורכי הדין מעולם לא זכו לעניין ציבורי גבוה שכזה, אולם בצל הניסיונות לקדם את הרפורמה המשפטית, ובצל הסערות הפוליטיות, לשכת עורכי הדין הפכה לאחד היעדים האחרונים שעליהם ניטש הקרב בין הימין לשמאל.
אל הקרב האמיתי מגיעים ביישורת האחרונה, עורך הדין עמית בכר משמאל, ועורך הדין אפי נוה. האחרון כבר כיהן בתפקידו כראש לשכת עורכי הדין והוביל לברית משמעותית עם שרת המשפטים לשעבר איילת שקד. הוא נאלץ לפרוש מתפקידו, לאחר שערורייה שהיה מעורב בה.
עורך הדין בכר, משמש כיום בתפקיד ראש הלשכה לאחר שנבחר לתפקיד עם התפטרותו של עו"ד אבי חימי שעמד בראשה. בדומה לחימי, גם בכר מתנגד מובהק של הרפורמה המשפטית והוא מרבה להתבטא נגדה.
במערכת הפוליטית בישראל, התמיכה בשניים די ברורה. במפלגות השמאל תומכים בבכר, ואפילו הצהירו על כך פומבית ואילו במפלגות הימין, מרבית עורכי הדין תומכים בנוה, זאת במטרה לאזן ככל שניתן את הוועדה לבחירת שופטים, באמצעות נציגי לשכת עורכי הדין שלעומד בראשה, יש משקל משמעותי.
עם זאת, בשל הרקע שהוביל להתפטרותו של נוה, במפלגות הימין לא ממהרים להודיע על תמיכה רשמית בו, זאת למרות שהיו מי שביקשו להוביל לתמיכה רשמית של כל גוש הימין. בש"ס למשל, היו"ר דרעי וחברי כנסת מהמפלגה הביעו תמיכה נחרצת בנוה.
לעומת זאת, ביהדות התורה הדעה לא מוסכמת. "על היהדות החרדית להימנע מכל נקיטת עמדה" טוען גורם במפלגה בשיחה עם 'המחדש'.
לדברי הגורם הבכיר, "החרדים הם לא צד במאבק של הרפורמה המשפטית ולכן התמיכה במועמד שנוי במחלוקת, לא מועילה לאף אחד. כיום יש שתי מפלגות של הנציגות החרדית, שמתמודדים לחברות בלשכה ועל עורכי הדין לתמוך בהם, אבל אין צורך להכריז על תמיכה במועמד כלשהו לראשות".
הבכיר ביהדות התורה מוסיף וטוען כי "אין לבחירות לראשות לשכת עורכי הדין כל השפעה ישירה או עקיפה על האוכלוסייה החרדית ולכן טוב יהיה אם הציבור החרדי יימנע מתמיכה במועמד כלשהו. להיפך, ההתערבות עלולה להזיק לנציגות החרדית, הרבה יותר מאשר להועיל", אמר.
מי שעוד נחלץ להגנתו של בכר, הוא עורך הדין החרדי יוסי ויצמן, המשמש כמשנה ליו"ר הלשכה. ויצמן המשמש כמנהל המטה של בכר טוען כי בתקופתו של בכר, חלה פריחה משמעותית במעמד עורכי הדין החרדיים.
מנגד, בגוש הימין טוענים כי בכר הוא אסון למפלגות החרדיות. "בכר חבר לאנשי 'אחים לנשק' האנרכיסטים שפגעו נואשות ברפורמה המשפטית. בנוסף, בכר היה שותף בקריאה להשבית את כל המדינה עם תחילת החקיקה ולכן הצבעה בעדו, כמוה כהצבעה נגד המגזר החרדי" טוען עורך דין חרדי ששוחח עם 'המחדש'.
עורך הדין תוקף את בכר ומוסיף לתהות: "איך אפשר לשתף פעולה עם עורך דין שהפך ליקיר מפלגת 'יש עתיד' בימים שראשי המפלגה הזו הפכו את החרדים לשק חבטות שלהם. הבחירות הללו הן גורליות לימין וגם לחרדים. עורך דין חרדי שתומך בבכר, מבהיר שהוא מעדיף אינטרסים אישיים על פני דאגה לכלל הציבור".