שבועיים אחרי פרסום החלק הראשון של סדרת כתבות ב'המחדש' אודות מצבם של החופים הנפרדים בישראל שעורר הדים רבים, ולאחר שבכתבה הועלו טענות קשות נגד עיריית נתניה שפועלת לכאורה בניגוד לתקנות הנציבות לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות בכך שדרך הגישה היחידה לחוף צאנז היא במדרגות בלבד, כך שלאנשים בעלי מוגבלות אין דרך להגיע לחוף, משרד המשפטים מגיב לראשונה.
"לפי החוק והתקנות בנושא, חובת הנגשת החוף מוטלת על העירייה" מגיבים במשרד המשפטים. "עד שנת 2026 על עיריית נתניה להנגיש את המבנים והמקומות בשטחה, שאינם בניינים, כשהחל משנת 2022 עליה להנגיש 25% מהם בכל שנה" מדגישים במשרד.
"העירייה פרסמה באתר האינטרנט שלה, לפי דרישת החוק, את רשימת המבנים והמקומות שאינם בניינים ואת המועדים בהם היא מתעתדת להנגישם" מסבירים במשרד המשפטים, "לפי הרשימה שפורסמה, החוף בתהליך של הנגשה ואמור להיות מונגש סופית עד למרץ 2024" קובעים במשרד. "החובה להנגשה של עורף החוף חלה על כל החופים בהדרגה, על כן, אכיפת נושא ההנגשה בחוף יכול לחול רק במרץ 2024, לאחר שיחלוף המועד לו התחייבה" מדגישים במשרד המשפטים.
בדקנו באתר עיריית נתניה, שם נכתב: "דרכי הנגשה והתאמות הנגישות שבוצעו או שנדרש לבצע בו (בחוף צאנז): דרך נגישה, חניה נגישה, שירותים ומקלחות נגישים, סככות צל, גישה למי הים". בנוסף, אכן מופיעה התחייבות העירייה להנגיש את החוף עד למרץ 2024.
נזכיר, לעיריית נתניה אמנם אין חובה להנגיש באופן מלא את החוף הנפרד מפני שכבר יש חוף שכזה בעיר, אך לפי תקנה 13(ב) בתקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, נדרשת הנגשה חלקית, שכוללת את הנגשת עורף החוף: "עורף החוף הכוונה לשטחים הבנויים שלאורך החוף, המהווים חלק מהחוף. הנגשת עורף החוף כוללת דרך נגישה אל הכניסה העיקרית לחוף, הנגשה של חניות, קופה אם קיימת, כל בתי האוכל והבילוי ובית שימוש נגיש" לשון התקנות.
כתבה זו היא חלק מתוך סדרת כתבות מיוחדת המסקרת את מצבם של החופים הנפרדים בישראל. משתמשים בחוף הנפרד ולא מרוצים מרמת התחזוקה, הניקיון או הנגישות? שלחו הודעה או התקשרו ל- 0533057480, או במייל moshenoi10@gmail.com.
כל הכבוד על היוזמה החשובה
מה דעתכם ליזום פרויקט שיטפל במצב הירוד של הניקיון בחלק מהריכוזים החרדים ובאטימות לזעקת התושבים ?
כמו באלעד למשל