הוועדה לביטחון לאומי בראשות ח"כ צביקה פוגל המשיכה אמש (רביעי) לדון בהצעת החוק לתיקון פקודת בתי הסוהר (שלילת זכאות למימון שירותי בריאות משפרי איכות חיים לאסיר ביטחוני) של חה"כ צביקה פוגל והצעה דומה של ח"כ שרן מרים השכל להכנה לקריאה ראשונה.
יו"ר הוועדה, ח"כ פוגל, יוזם החוק אמר כי בדיון הקודם בהצעת החוק היו לא מעט אנשים שהביעו את חששם מהדרך שבה ניתן לפרש את החוק. בין היתר, פגיעה בשיקול דעתם של הרופאים והקושי בהגדרת טיפול כמשפר חיים. במטרה לתת מענה ראוי גובשו שלוש הצעות: גביית תשלום קבוע בגין שירותים רפואיים, גביית תשלום עבור טיפול רפואי שניתן וקיזוז עלויות הטיפול מהכספים המוקפאים של הרשות הפלשתינית.
עו"ד גיל שפירא, הסניגור הציבורי, טען כי יש חשש מיצירת שתי מערכות נפרדות לאסירים כשמדובר בטיפולים רפואיים ומדובר במדרון חלקלק והציב סימן שאלה על שתי האפשרויות הראשונות. הוא ציין כי הם מעוררים קשיים בין היתר: חשש לזליגה גם לאסירים אחרים בעתיד, התניית טיפול רפואי בתשלום או תשלום חודשי היכולים ליצור תופעות שליליות כניצול אסירים חלשים והתפתחות סחר של שוק שחור בכלא.
סג"ד כנרת צימרמן, יועמ"ש בשב"ס, ציינה כי בכל הסדר שמתגבש שב"ס יעמוד על כך שהטיפול הרפואי לא יותנה ויעמוד ביחס ישיר לתשלום. "האופציה של גביית תשלום פר טיפול לא אפשרי בהיבט הפרקטי מבחינת חישוב כל טיפול שניתן לאסיר. אפשר לקבוע הסדר כללי בתשלום חודשי או קיזוז אם יקבע בחוק. לגבי פר טיפול זה יותר מורכב".
עו"ד שי סומך, ממשרד המשפטים, אמר כי למשרד אין עמדה לגבי ההצעות מבחינת קוצר הזמן וכי המשרד יבחן אותם בדרג גבוהה יותר. הוא ציין כי הצעת החוק מעוררת שאלות אתיות ומשפטיות כבדות מבחינת המדינה כלפי אנשים שנמצאים תחת חסותה.
עונש מוות למחבלים יפתור את כל הבעיות.
בארצה"ב יש עונש מוות למי שהרג שוטר, למה שכאן לא יהיה עונש מוות למי שהורג אדם בשל היותו יהודי