בדיקת רשות התחרות מצאה שהחלק של ויסוצקי במכירות תה ירוק וחליטות צמחים לקמעונאים גבוה מ-70%. בנוסף, ובאופן תקדימי, החליטה הממונה להכריז על ויסוצקי כבעלת מונופולין גם בשל כוח שוק משמעותי בתה ירוק ובחליטות צמחים שמאפשר לה לגבות מחירים גבוהים יותר מאשר ספקים מתחרים. כוח השוק שימר לויסוצקי דומיננטיות יציבה במשך שנים רבות. בשל כוח השוק, המתחרים של ויסוצקי התקשו להגדיל את מכירותיהם גם במקרים בהם הציעו מחירים נמוכים מאלה שהציעה ויסוצקי וגם במקרים בהם נכנסו מותגים חדשים לישראל, שזכו להצלחה בחו"ל.
בעקבות ההכרזה ויסוצקי תהיה "ספק גדול", כהגדרת המונח בחוק לקידום התחרות בענף המזון, ועל כן מעתה חלים עליה כלל החובות המושתים על ספקים גדולים מכוח חוק זה לגבי המוצרים המוכרזים. איסורים אלה כוללים, בין היתר, איסור להתערב בסידור המדפים ברשתות השיווק, איסור התניית מכירת מוצר מסוים ברכישת מוצר אחר, איסור כולל על כל סוג של התערבות במחיר המוצר ללקוח הסופי ברשתות והגבלות נוספות המופיעות בחוק המזון.
טרם השימוע שבוצע לויסוצקי הממונה שקלה להכריז על ויסוצקי גם כבעלת מונופולין בשוק התה השחור ובשוק התה השחור בטעמים. אולם הנתונים שנאספו בעקבות השימוע חזקו את המסקנה כי חלקה של ויסוצקי בתה שחור נמוך ממחצית ונמצא במגמת שחיקה, כמו גם העובדה כי לויסוצקי מתחרה שגם לו נתחי שוק לא מבוטלים בשוק זה. ביחס לתה שחור בטעמים, לאחר השימוע ובחינה של המידע שנאסף, עלו מספר קשיים לקבוע כי
מדובר בשוק ברור ומובחן.
בסיכום הבדיקה ושקילת טענות ויסוצקי החליטה הממונה להכריז על ויסוצקי בעלת מונופולין בשווקי התה הירוק וחליטות צמחים.
ההכרזה תהא ראיה לכאורה בכל הליך משפטי.
ויסוצקי רשאית לחלוק על הכרזת הממונה בדרך של ערר לבית הדין לתחרות.
שר הכלכלה ניר ברקת מסר: ״אני שמח לראות שרשות התחרות מתעוררת מתרדמת ארוכת שנים ואחרי 20 שנה הכריזה על מונופול בישראל. תפקידה של רשות התחרות להגן על הציבור מהמונופולים ולפעול בכל הכלים החוקיים למען התחרות. המדיניות שלי כשר הכלכלה היא להלחם במונופולים ובמי שעושק את הציבור. הציפייה שלי מרשות התחרות הכפופה למשרד הכלכלה היא לפעול בנחרצות נגד כל מי שמונע תחרות, פועל כמונופול ועושק את הציבור. אני מצפה להרבה יותר צעדים בכיוון הזה״.