ועדת החוץ והביטחון, בראשות ח"כ יולי אדלשטיין, קיימה היום (שני) דיון מדיני, בהשתתפות שר החוץ, אלי כהן. דגש רחב ניתן להישגים ולעשיית בתחום הרחבת הסכמי השלום והנורמליזציה, לרבות הנחת התשתית להסכם השלום עם סודאן, פתיחת השטח האווירי של עומאן לטיסת חברות ישראליות וחתימת הסכם סחר חופשי עם איחוד האמירויות.
שר החוץ ציין כי לפחות שתי מדינות שאין לישראל עימן קשרים דיפלומטיים אמורות היו להשתתף בפסגת 'פורום הנגב', שהייתה אמורה להתקיים בשבוע הבא במרוקו, והוא מאמין שהן תשתתפנה במועד החדש שייקבע לפסגה.
חלק נרחב אחר בסקירה הוקדש לסוגיות אזוריות ובהן חימום היחסים עם טורקיה ופגישה עם הנשיא ארדואן, פתיחת שגרירות אזרבייג'ן בישראל – שגרירות ראשונה של מדינה שיעית מוסלמית בארץ, חנוכת השגרירות בטורקמניסטן, קילומטרים ספורים מהגבול עם איראן.
המאבק הדיפלומטי-מדיני מול הגרעין האיראני נסקר גם הוא ושר החוץ ציין כי הוא עומד בראש סדר העדיפויות.
השר התייחס בסקירתו ליחסי ישראל עם המעצמות, ולגבי ארה"ב ציין את שיתוף הפעולה הטוב עם מחלקת המדינה ומזכיר המדינה בלינקן, וכן פירט על ההתקדמות בתהליך לקבלת פטור מוויזה לארה"ב. בהקשר זה שיבח שר החוץ את עבודתו של שגריר ארה"ב בישראל היוצא, טום ניידס, אשר הפטור מוויזה יהיה מורשתו, לדברי השר, והביע צער על שאיננו נשאר בתפקידו לפחות עד סיום תהליך הפטור.
בסקירתו לגבי יחסי ישראל ורוסיה הרחיב השר על ההישג של פתיחת שלוחה של שגרירות רוסיה בירושלים, בירת ישראל, ותרומתה לחיזוק מעמדה של ירושלים בעיניי העולם כולו.
השר סקר התפתחויות ביחסי ישראל ומדינות שונות באירופה, והדגיש את פתרון המשבר עם פולין, החזרת משלחות הנוער וחזרת שגריר פולין לארץ.
חלק חשוב בסקירתו של השר היה נושא אוקראינה, שהשתלב עם כמה וכמה נושאים אחרים בסקירה. השר שיתף את חברי הוועדה בביקורו בקייב ובפגישתו עם הנשיא זלנסקי, ובפעילות משרד החוץ ומדינת ישראל בסיוע לאוקראינה תוך שקילת שיקולים שונים ומגוונים.