לאחר הסתייגויות רבות של ועדת חוץ ובטחון, הודיע שר המשפטים, אמיר אוחנה, ליו"ר הועדה, גבי אשכנזי, שהממשלה מושכת את הצעת החוק לפיה המשטרה תמשיך לקבל מחברות סלולר איכונים של מחויבי בידוד ללא חשד ולו שופט.המשמעות היא שמעקב הטכנולוגי אחרי מחויבי בידוד יוקפא החל מחצות.
לדברי היו"ר אשכנזי, ההצעה נמשכה כדי שהממשלה תעשה חשיבה מחודשת, ותחליט אם היא רוצה לתקן או לצמצם את החוק המוצע. לדברי אשכנזי, במידה והממשלה תחזור ותבקש מהוועדה לאשר את החוק, בכל מתכונת שתוצע, הדיון ימשך מהנקודה שהופסקה. כלומר הסתייגויות והצבעה. זאת משום שהועדה דנה בארבעת הימים האחרונים במשך שעות ארוכות מול גורמי הממשלה בנושא.
ההחלטה התקבלה במסגרת דיון בוועדת חוץ וביטחון שהתקיים היום, זה היום הרביעי ברציפות, בהצעת החוק לפיה המשטרה תקבל מחברות הסלולר, ללא חשד וללא צו בית משפט, נתוני מיקום של חייבים בבידוד לצורך אכיפה.
במסגרת הדיון, נציג המשטרה ניצב אמנון אלקלעי ראש אגף המבצעים במשטרה פרסם את הנתון שכולם ביקשו לדעת: מספר החולים שנתפסו כמפירי בידוד. והמספר הוא: 3 חולים בלבד.
"הפעילות היזומה על מספר אוכלוסיות בהם החולים המאומתים", אמר אלקלעי. "היו 3 מקרים של הפרת חולים בפעילות יזומה בביקורות יזומות. אותרו 3 אנשים שנמצאו בחוץ. על בסיס מאגר משרד הבריאות עושים את הבדיקה. ביקרנו באלפי כתובות וחלקם הקטן מאוד נמצא מפר".
הדיון נקטע בשעה 11:00 משום שהחלו דיונים במליאת הכנסת. חברי הוועדה לוחצים לסיים את הדיון בנושא היום, שכן בארבעת ימי הדיון הנתונים סופקו והטיעונים חוזרים על עצמם.
במהלך הדיון הסביר ניצב אלקלעי נציג המשטרה שנעשו אומנם אלפי בדיקות, אבל הרבה מהן אקראיות. ללא קשר לאיכון. המשטרה לדבריו יכולה לעשות כמה מאות כאלה ברחבי הארץ מדי יום. הוא מסביר שזו עוד משימה ועוד עומס. האיכון מבחינת המשטרה הוא רובד שני. יש מאגר חולים ומבודדים ובמשטרה רוצים לבדוק לפני ששולחים ניידת.
ח"כ גדעון סער שאל: "מתי התחלתם לעקוב פיזית אחרי חולים?"
ניצב אלקלעי: "ב-26.3 התחלנו על כל המבודדים, ב-17.4 צמצמנו לחולים מאומתים אחרי שבנינו רשימה והצלבנו כתובות".
בתחילת הדיון הבוקר אמר מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב בסקירה כללית על המצב כי "הערך של סגירת השמיים – נגמר. מי שחולה ונכנס – נכנס. סגירת גבולות – גם לא רלוונטי כבר. התעשייה אפשר לחזור 100% למשל".
ח"כ אורנה ברביאי שאלה: "איך יחזרו אם אין חינוך?"
בר סימן טוב השיב: "אנחנו נפעל גם בתחום החינוך. יותר חשוב לשים את הדגש על המבודדים. צריך את הכלי למעקב על כולם".
ברביבאי טענה: "אין מקום לחוק הזה בעת הזאת".
אך ח"כ איילת שקד סברה אחרת: "רוצה לדעת כמה חולי קורונה מחויבי בידוד נתפסו מפרים. זה מספר. צריך אותו".
ח"כ יואב סגלוביץ היה נחרץ: "יש פה פגיעה קיצונית באמון הציבור. אם יקראו לציבור מחר, רוה"מ או מנכ"ל משרד הבריאות, להיכנס לבתים כי השתנה המצב – חלק לא יאמינו. הקריטריונים צריכים להיות שקופים, צריך לדעת מי אחראי. עכשיו זה קורונה מחר זה שפעת אחא כך פדופילים. כולם לטובת המדינה. טובת המדינה מחייבת איזון".
סגלוביץ הוסיף כי "אנחנו דנים בהצעה עם נתונים חלקיים ולא נכונים. רוצים שנהיה חותמת גומי, לא נהיה. ככה לא מביאים חוק. מתבצרים בתפיסת עולם שגויה. להשתמש בעוד סמכות למשטרה זה קיצון. אני מציע שהממשלה תמשוך את הצעת החוק".